Genieten van mijn leven als multipotentialist!

Gisteren was het weer zo ver; ik had een afspraak met mijn cliënt, de kunstliefhebber. Dit keer had ik mijn vrijwilligerspet op.

Bron foto: http://www.apeldoorn-binnenstad.nl/cultuur/coda

 

Deze man heb ik een paar maanden geleden via Huizen voor elkaar ontmoet. We hebben elkaar al een keer of 7 ontmoet en hebben musea in Groningen, Dordrecht, Den Bosch, Apeldoorn, Laren en Amsterdam bezocht. Eind vorig jaar had ik niet kunnen bedenken dat dit allemaal zou gaan gebeuren. Maar goed, het idee was dat we dit keer naar het Kröller Müller museum zouden gaan, maar net voordat ik richting mijn cliënt zou rijden, kreeg ik een Google alert in mijn inbox. Er is een mooie expositie t.w. Gelderland Grensland in het CODA (Cultuur Onder Dak Apeldoorn). Laat dit nou een expositie zijn met veel schilderijen, die meneer graag wilt zien. Dus wij in zijn auto naar Apeldoorn.

Bron foto: https://erfgoedfestival.nl/nieuws/opening-tentoonstelling-gelderland-grensland/

 

 

 

 

 

 

Ook was er een prachtige tentoonstelling van het bromfietsen-, motorfietsen-en gewone fietsenmerk Sparta.

Bron foto: eigen foto genomen in CODA

Ik had zijn rolstoel achter in de auto gelegd, maar het bleek bij aankomst dat ik de zitting vergeten was. “Balen, kan het nu wel doorgaan?” was mijn eerste reactie, maar meneer zei “Dan ga ik toch gewoon lopen”. Hij kan zelf een stuk lopen met een stok, maar de afstanden waren toch te groot. Gelukkig kon ik bij het museum een rolstoel lenen met een speciale pas voor de liften. Ook was er een parkeerplaats voor mindervaliden vlak bij de ingang. Goed geregeld! We hebben een leuke middag gehad in dit kleine maar fijne museum en hebben de dag afgesloten met een etentje in een restaurant in Huizen. Eenmaal bij hem thuis nog een kop koffie gedronken. Een top dag! We hebben een nieuwe afspraak gemaakt voor over drie weken.

Ik bewaak mijn grenzen inmiddels best wel goed

Begin dit jaar leek het me dus een goed idee om naast mijn vrijwilligerswerk binnen de kerk me aan te melden bij dit sociale platform om met één cliënt op stap te gaan. Ik kan zeggen dat ik erg blij ben dat ik me heb aangemeld, want ik heb echt hele leuke dagen met hem. Soms spreek ik al om 11.00 uur bij hem af als we naar een verre locatie gaan, zoals recent naar Groningen en meestal ben ik pas in de avond rond 21.00 uur thuis. Een leuke maar best lange dag.

Ik bewaak mijn grenzen inmiddels best wel goed. Ja, ik vind het fijn en heel erg leuk om mensen te helpen, maar ik realiseer mij dat de kans dat ik 80 uur per week dit (vrijwilligers)werk ga doen, groot is. Dus ik houd mijn agenda scherp in de gaten. 

Ik houd me veel bezig met het opstarten van mijn eenmanszaak door (veel) te netwerken. Daarnaast werk ik inmiddels zo’n anderhalve dag per week via de fijne organisatie Saar aan Huis en houd ik nauw contact met Home Instead. Ook spreek ik regelmatig af met mensen die mij benaderen omdat ze geïnspireerd geraakt zijn door mijn recent (levens)verhalen. Het zijn mensen die het roer om willen gooien maar niet precies weten hoe ze het aan willen pakken. Ik heb al heel wat fijne gesprekken gehad, maar ook hier moet ik een beetje gas teruggeven. Op een gegeven moment had ik wel drie afspraken per week ergens op locatie. En ik heb vorige week binnen een dag mijn eigen eerste website gebouwd. Een basic website zonder veel toeters en bellen, maar ik denk dat ik dat ook niet nodig heb. Misschien dat mijn ICT ervaring hierbij geholpen heeft, of gewoon om het best makkelijk is.

Drie keer per week een wandeling in het bos

In de maand juli heb ik redelijk veel werk voor Saar aan Huis. In augustus begint het ook een beetje te komen. Dit bevalt me meer dan goed. Drie keer per week wandel ik in een prachtig bos ergens in ’t Gooi. Voorheen was ik om half 10 in de ochtend al ruim 3 uur aan bezig met werk in één of ander druk project ergens in de Randstad. Natuurlijk is dit niet met elkaar te vergelijken en dat is nu precies wat ik zo leuk vind aan deze levensfase. Ik raad iedereen van harte aan om het roer om te gooien. Je kunt me inmiddels inhuren om hier een lezing c.q. workshop over te geven! Ook kun je me inhuren om je te helpen met het bouwen van een website, haha. Zoveel leuke dingen om te doen. 

Het lijkt er sterk op dat ik een multipotentialist ben, want ik heb heel veel interesses en ontdek steeds meer vaardigheden. Ik geniet er in ieder geval enorm van om allerlei verschillende dingen te doen. Ik luister eindelijk naar mijn hart en  doe wat ik echt leuk vind. Het gaat echt goed met me!

Een fijn weekend!

Bron foto: eigen foto ergens in ’t Gooi genomen

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *