Ouderenzorg 2025 – overdreven of werkelijkheid?

Bron foto: www.lachjekrom.com/filmpjes/filmpjes-2642-Ouderenverzorging_2025.php

Klik op de foto om het filmpje te starten!

Ik kon het niet laten om dit filmpje te posten. Een grappig en ongetwijfeld bekend filmpje, waarvan ik hoop dat dit soort praktijken nooit werkelijkheid worden. Helaas hoor ik wel regelmatig dat mensen in allerlei instellingen te weinig tijd hebben om oprecht aandacht te geven aan de hulpbehoevenden cliënten. Te veel taken, protocollen waarin staat dat bepaalde taken niet gedaan mogen worden e.d.

Gelukkig hoor ik ook steeds vaker dat er een kanteling plaatsvindt in de zorg.  Ik hoor hier over op congressen en symposia waar ik naar toe ga. Oprechte aandacht, waardigheid, om maar een paar kreten te noemen die ik steeds vaker hoor. Het ministerie van VWS heeft dit inmiddels ook hoger op de agenda staan.

Hugo de Jonge gaf vorige week op het Congres ‘Thuis in het Verpleeghuis, Waardigheid en trots op elke locatie’ in Den Haag aan dat de mensen, die werken in de zorg het verschil zullen maken. Hun oprechte contact met de cliënten zal het verschil gaan maken.

Mooi!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *