Wel of geen website bouwen?

Deze blog heb ik vandaag op LinkedIn gepubliceerd. Ik spring hiermee in het diepe en dat is best eng, maar als je de sprong gemaakt hebt, voelt het eigenlijk heel goed!

Natuurlijk loop ik al een tijdje rond met het idee om zelfstandig te worden. Ik heb op internet veel rondgekeken naar wat er allemaal te koop is in de zzp markt. Wel of geen verzekeringen afsluiten. Dat laatste is heel makkelijk! Als je nog weinig inkomen hebt, kun je ook niet ver terugvallen als je een keer ziek bent. Er zijn zoveel dingen die je kunt afsluiten, aanschaffen en doen als zzp’er dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik ben gelukkig heel pragmatisch en dat redt mij keer op keer.

Sorry ik verstond u naam niet, kunt het nóg een keer herhalen?

Eind juni stond het interview met mij in de Huizer Courant. Ik werd de volgende dag al door een paar bekenden in ’t Gooi gebeld. Ze hadden mijn artikel gezien en vonden het fantastisch. Leuk, want ik had één van die personen al 15 jaar niet meer gezien. Ik had jaren met hem gewerkt, maar was het contact verloren. Bij deze direct het contact hersteld door een paar dagen later bij hem op bezoek te gaan. We hebben geluncht en daarna heb ik thuis een stapeltje flyers opgehaald, die hij in het verzorgingshuis, waar hij tegenwoordig woont, heeft uitgedeeld. Leuke opsteker! Maar ik werd ook gebeld door een onbekend iemand. Ik vroeg twee keer naar zijn naam en bedrijfsnaam. Zonder resultaat moet ik er gelijk bij zeggen. Ik dacht “oh leuk een nieuwe cliënt” maar hij vertelde dat hij in het krantenartikel geen website zag staan. Toen viel het kwartje, of moet ik zeggen het 20 Eurocent muntje. Nee dank u, ik wil geen website en als ik wel een website wil, dan ga ik deze zelf bouwen. “Krijg nou wat”, ik ben nog amper begonnen en dit gezeur begint nu al.

Zodra je geregistreerd bent, begint het…

Iemand vertelde me dat zodra zij bij de KvK geregistreerd was, ze vrij vlot daarna gebeld werd door allerlei figuren die haar van alles wilden verkopen. Ik heb thuis een sticker op de deurpost dat ik geen verkopers aan de deur wil. Ik ben oud en wijs genoeg om op internet mijn eigen energieleverancier te vinden en ik geef ook al jaren aan een aantal, door mijzelf uitgekozen, goede doelen. Collectanten zijn trouwens van harte welkom. Een tijdje geleden zal ik een collectant twijfelend naar de sticker kijken waarna ze wegliep. Ik ben naar buiten gerend en heb deze lieve mevrouw teruggehaald. We zullen zien wat er gebeurt als ik me registreer op 23 juli.

Ik ga mijn diensten in ieder geval niet huis aan huis verkopen. Ik ga voor mond op mond reclame en via advertenties, krantenartikelen en wat ik meer bedenk. En ik blijf graag aangesloten bij organisaties als Saar aan Huis en Home Instead. En natuurlijk blijf ik naar congressen en symposia gaan en probeer ik door netwerken contacten te leggen en bestaande contacten te houden. Verder hoop ik her en der in de keuken van organisaties te kijken om een idee te krijgen wat er allemaal bij komt kijken enzovoort…

DELANGEONTZORGT.nl klinkt eigenlijk best goed?

Die man, die mij een website wilde aansmeren, heeft mij wel aan het denken gezet. Ik heb nog nooit een website gebouwd. Van iedereen, die ik spreek, hoor ik dat een kind de was kan doen. Ik had al mijn bedrijfsnaam als domein geregistreerd. Dat was niet zo moeilijk en het upgraden van mijn contract naar een PowerWeb Starter pakket bleek ook kinderlijk eenvoudig. Help! Wat nu? Ik heb gekozen voor WordPress, omdat ik daar dus die verhalen over hoor dat het kinderlijk eenvoudig is. En wat blijkt na een dag? Het is kinderlijk eenvoudig. Mijn website is klaar. Ik heb Suzan Oostwouder van de Huizer Courant om toestemming gevraagd om haar foto te mogen gebruiken. Ze reageerde enthousiast, zolang ik maar aangeef dat zij die gemaakt heeft. De rechten van de foto liggen bij de uitgever van de Huizer Courant. Helemaal prima!

Mijn LinkedIN activiteiten komen nu mooi van pas!

Toen ik nog werkte als managing SAP consultant was ik verre van actief op LinkedIN. Wat moest ik nou schrijven? Het was vanuit mijn werkgever gewenst, dat ik af en toe een blog schreef, maar ik had geen inspiratie. Was het een writer’s block of was het tijd om iets anders te gaan doen? Inmiddels weet ik wel beter. Nu heb ik ontzettend veel zin om dingen op te schrijven. Heerlijk vind ik het. Misschien vindt niet iedereen het allemaal zo fantastisch wat ik schrijf, maar dat maakt me inmiddels niet meer zo veel uit.

Ik blaak van het zelfvertrouwen!

Het volgen van je hart betekent ook dat je veel meer je eigen koers kunt volgen. Inmiddels blaak ik van het zelfvertrouwen. Dit is wel eens anders geweest. De afgelopen maanden heb ik ook gemerkt dat mijn koerswijziging mensen inspireert. Ik word elke paar weken wel door iemand benaderd met de vraag of ik koffie wil drinken. Ik drink graag koffie dus dat zit wel goed. Ik heb mijn verhaal vertaald naar een aantal praatplaten in PowerPoint format, zodat ik mensen in een zaal kan inspireren. Het blijkt te werken en dat motiveert mij nog meer om door te gaan met deze koers. Mijn leven is echt heel veel leuker.

Bron foto: Margriet Booi in opdracht van Wie Zorgt B.V.

De foto hierboven is genomen tijdens de Proeftuin van Inspiratie en Talent in Apeldoorn op het scouting terrein ergens in het bos. Ik doe zo veel afwisselende dingen, dat ik inmiddels heb besloten om nooit meer 40+ uur te werken aan één project. Dit klinkt misschien raar of arrogant. Ik heb jaren lange dagen gemaakt voor allerlei projecten, met heel veel plezier moet ik er bij zeggen. Maar nu wil ik zo veel mogelijk afwisseling hebben, want dit is wie ik ben.”

Mijn website is al in de lucht maar met een opmerking dat ik pas per 23 juli a.s. met DELANGEONTZORGT begin.

Cadeaubon ter waarde van twee uur ontzorgverlening

Als u iemand kent in ’t Gooi e.o. die snakt naar oprechte ontzorgverlening, dan mag u mijn naam graag doorgeven. Mocht er een opdracht uit komen, waarbij ik met een regelmaat ingehuurd wordt, dan krijgt u een cadeaubon ter waarde van 2 uur ontzorgverlening (tegen basistarief) van DELANGEONTZORGT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *