Kom eens even hier!

Zoals je weet, kom ik wekelijks bij een man van 90. We doen samen boodschappen en hebben diepzinnige gesprekken. Er is een vriendschap ontstaan waar ik zeer dankbaar voor ben.

Tijdens zijn leven heeft hij veel meegemaakt en vorige week tijdens een gesprek werd hij emotioneel. Hij begon te huilen. Ik gaf hem alle ruimte omdat verdriet er mag zijn. Hij luchtte zijn hart. Er zit veel verdriet en frustratie over gemaakte keuzes in zijn leven. 

Op een gegeven moment zei ik “Kom eens hier” en ik spreidde mijn armen. Hij ging staan en omhelsde mij stevig. Tijdens deze omhelzing begon hij opnieuw te huilen. Na een tijdje lieten we elkaar los en zei hij me dat hij het moment ontzettend fijn vond. Toen ik naar huis ging, voelde ik me dankbaar dat ik er even kon zijn voor hem.

Als ik hem nu weer bezoek, merk ik dat zijn emotionele last iets minder zwaar is. Hij is blij als ik er ben en als ik naar huis ga omhelzen we elkaar even. 

Een fijn weekend!

#DELANGEONTZORGT