Hart & Ziel Festival 2019 (NPO4)

Bron foto: eigen foto

Vandaag was ik in Utrecht in TivoliVredenburg voor een workshop ‘Schilderen op Klassiek’. “Jij?” hoor ik sommigen al denken. “Ja, ik!” zou je op deze gedachte verwachten.

Nee, ik was hier om een kunsteducator uit onze Oosterlichtkerk in Huizen te helpen t.w. Grady van den Bosch , van STUDIO GRADY Art & Arteducation. Ze zou daar namelijk bovengenoemde workshop geven aan max. 25 mensen.

Ik heb haar vanochtend thuis opgehaald en heb geholpen met ombouwen van de ruimte. Gelukkig had ze ook nog hulp van Margje Schendeling en samen met de ‘crew’ was de boel snel gereed. Tijdens de workshop verrichtte ik hand en spandiensten, zoals het bijvullen van de verf. Natuurlijk maakte ik gebruik van de gelegenheid om een praatje te maken en een beetje lol te maken.

Er was enorm veel animo voor deze workshop van een uur. We moesten zelfs mensen teleurstellen.  Nick Scholten, professioneel harpist, speelde een stuk en op deze prachtige harpmuziek konden de mensen schilderen.

Je schildert wat je hoort. Prachtig! Door de vakkundige begeleiding van Grady en Nick lukte het werkelijk iedereen om van een schets naar een schilderij te komen. Daarna alles weer afbreken en een broodje eten! Het gratis festival is altijd druk bezocht.

Super leuke ervaring!.