“Zullen we zondag naar de kerk gaan?”

Mevrouw A. heeft de afgelopen 2 maanden gerevalideerd na een val, waarbij ze haar arm op twee plaatsen gebroken had. Ik ken haar vanuit de kerk en mijn vrijwilligerswerk daar en heb haar gedurende de afgelopen paar maanden regelmatig bezocht. Ik heb al een paar keer over haar geschreven.

Bron foto: eigen foto

Ze is sinds twee weken weer thuis en met hulp van de thuiszorg en de fysiotherapeut is ze verder aan het herstellen. “Ja leuk, hoe laat kom je?” vroeg ze in de app. Om 9.00 uur kom ik bij je. “Dan zal ik de thuiszorg vragen of ze vroeger kunnen komen, want ze trekken mijn steunkousen aan” schreef ze. “Nee joh, zeg maar dat ze zondag niet hoeven te komen. Die steunkousen trek ik wel bij je aan”. Ik heb via #homeinstead tijdens een cursus geleerd hoe dat werkt en ‘t sindsdien doe ik dit regelmatig bij een aantal cliënten.

Enfin vanochtend was ik bij haar. De steunkousen waren binnen een minuut aangetrokken. “Ik ben zo blij datje er bent en dat je dit voor me wilt doen” zei ze.

We kletsten een beetje over van alles. Op een gegeven moment zei ze “Ik voel m’n rug als ik loop’ maar ja ik vond dat niet zo raar, want het handvat van de rollator stond te hoog, ze liep krom. Marjolein Kuijt heeft tijdens een bijeenkomst van #saaraanhuis laten zien hoe je dit eenvoudig oplost. Ga rechtop staan en laat je armen langs je lichaam hangen. Het handvat moet dan tot het midden van je hand komen. “Hoe loopt dit?” vroeg ik toen ik het handvat ca. 5 cm. lager had gezet. Ze ging direct rechtop lopen en voelde haar rug niet meer.

Voor en na de kerkdienst spraken veel mensen haar aan. Ze is een opgewekte vrouw die erg betrokken is bij het kerkenwerk , dus ze kent veel mensen. Ik ken inmiddels ook vrij veel mensen, dus ik vond het ook leuk om er weer te zijn.

Ze was erg blij om weer onder de mensen te zijn! Ik ben even mee naar boven gelopen om zeker te zijn dat ze weer veilig thuis was. “Wil je m’n ogen nog even druppelen?’ vroeg ze. Normaliter doet de thuiszorg dit ook. Natuurlijk, geen probleem.

Top ochtend gehad!