Hersengymnastiek voor Kees

NeuroMovement is een zachte aanrakings- en bewegingsmethodiek die onze hersenen voorziet van nieuwe informatie. Het brein gebruikt die informatie vervolgens om ons functioneren te veranderen en te verbeteren. We worden dan zogezegd ‘beter georganiseerd voor actie’.

Bron foto: eigen foto met toestemming Judith

Afgelopen woensdag was ik met Kees bij Judith Simon, de moeder van Kees. Zij helpt zowel kinderen als volwassenen met NeuroMovement voorbij hun pijn en beperkingen te groeien. Judith is opgeleid door Anat Baniel.

Kees gaat regelmatig naar haar en ook naar Marianne, een Belgische vrouw die hem hiermee helpt. Omdat Kees last van spasme heeft, overstrekt hij regelmatig. Hij staat dan letterlijk stijf van de spanning, maar doordat hij regelmatig door Judith en Marianne geholpen wordt, is Kees beter in staat om te ontspannen en overstrekt hij minder vaak. Ik merk het ook bij het aan- en uitkleden, dat hij makkelijke ontspant en het beter kan hebben. Hij is in het verleden veel geopereerd aan z’n hoofd, dat hij angstig is als je een t-shirt over z’n hoofd doet. Nu gaat dat al veel beter.

Bron foto: eigen foto met toestemming Marianne

De zorgverleners, die Kees begeleiden gaan regelmatig met hem mee. Ook ik en deze keer dus bij Judith in Renkum. Ze heeft daar een praktijk. Kees was blij haar te zien en lag heel relaxt op de behandeltafel.

Na 45 minuten hebben we een uur pauze genomen. Ik ken Judith inmiddels ook, dus we hebben met z’n drieën bij haar in de tuin gezeten. Kees is altijd moe na zo’n sessie, dus rust is hard nodig. Tijdens de tweede sessie was Kees iets onrustiger, maar dat had vermoedelijk met het warme weer te maken en ook had Kees niet super goed geslapen.

‘s-Avonds was hij slaperig en was blij toen ik om kwart over 7 voorstelde om hem naar bed te brengen.

Een fijne leerzame dag gehad.

I ❤️ ontzorgverlening!