Een koude dag in oktober

Toen ik vanochtend de weerapp opende gaf deze aan dat het 7 graden was en deels onbewolkt. Ik zat buiten in de tuin, slechts gekleed in t-shirt en boxershort, koffie te drinken om alvast te wennen aan de temperatuur.


Tot nu toe ga ik al zo’n drie maanden minimaal 5 keer per week in m’n zwembroek de deur uit voor mijn plons in het Gooimeer. Of het nu regent of niet, ik ga het water in. Het was echter nog niet eerder zo koud. Een goede test voor mij om te zien of ik het volhoud. Mijn idee is om dit te blijven doen tot het buiten rond het vriespunt is.

Vandaag ben ik op slippers naar buiten gegaan. De straat is zo koud, dat ik pijn in m’n voeten kreeg als ik terugliep. Een vitale oudere man liep over het strand langs het water en zwaaide naar me. Ik maak af en toe een praatje als ik hem zie. Een vrouw met hond wenste me succes.

Ik liep het water in en liet me direct voorover vallen. Dit werkt het beste. Terwijl ik aan de kou aan het wennen was, zag ik een moeder met een kind lopen over het strand met de hond. Ze vroeg of het water koud was. Ook haar zie ik vaker lopen en we maken wel eens een kort praatje.

Na zo’n 5 minuten ben ik er weer uit gegaan en naar huis gelopen. Ik voel me erg goed na de plons en ben klaar voor de nieuwe dag. Straks ga ik vrienden helpen met klussen. Ik hoef vandaag niet te werken. Maandag pas weer.

Fijn weekend!