Een lintje van een mooi mens voor een mooi mens!

Recent plaatste Heleen Uithoven-Hoppesteyn een oproep op LinkedIn. Heleen is lintenmaakster en levenscoach. Ze bood aan om 10 lintjes gratis weg te geven aan iemand die het verdient.

Bron foto: eigen foto

Ik dacht direct aan Myriam, de vrouw van Paul. Zij zorgt met heel haar hart en ziel voor hem. Ze vertelde me dat Paul, naast zijn baan, altijd voor haar gezorgd heeft, zodat zij zich op haar baan als kunstdocent kon storten. Pas in 2014, toen Paul een hersenbloeding kreeg, leerde ze hoe de wasmachine werkt en hoe ze moest koken. Inmiddels bakt ze ze bruin en daarmee refereer ik aan haar overheerlijke bananenbrood. Nam nam! Door haar liefdevolle zorg gaat het naar omstandigheden beter met hem.

Vorig jaar juni schreef ik de blog “Kan het nog liefdevoller?”. Ik was zo onder de indruk van haar, dat ik er gewoon over moest schrijven. Sinds juni vorig jaar kom ik elke dinsdag met heel veel plezier bij hen in hartje Haarlem. Myriam had me via internet gevonden. Na het lezen van mijn blogs voelde ze, dat ik de geschikte persoon ben om Paul te begeleiden. Ik heb haar in korte tijd leren kennen als een lieve positieve energieke vrouw. Over Paul schrijf ik regelmatig, dus nu even niet.

Heleen was na mijn pleidooi en na het lezen van de blog blijkbaar ook onder de indruk van haar.  Een paar dagen geleden viel er een envelop op de mat met een lintje voor deze vrouw. Een mooi symbool voor alle mensen, die liefdevol zorgen voor een ander. Ik heb Heleen via Linkedin bedankt en aangegeven dat ik het lintje deze week aan Myriam zou overhandigen.

Gisteren was het zover; de lintjesregen. Ik heb Myriam verteld over het initiatief van Heleen. Ze is niet zo gewend om in de schijnwerpers te staan, ondanks haar jarenlange werk als kunstdocent in Haarlem in een wijk met veel ’probleem’kinderen. Heel veel kinderen zijn mede door haar manier van lesgeven goed terechtgekomen. Ze was en is nog steeds geliefd bij haar (oud-) leerlingen. Ze onderhoudt contact via een grote Facebook groep. Als we op straat lopen wordt ze regelmatig aangesproken. Het lintje nam ze met een brede lach in ontvangst. “Oh wat een mooi lintje en ook nog van goede kwaliteit” zei ze en maakte het lintje direct aan haar kleding vast, “Kijk eens Paul, ik heb een lintje gekregen”. “Een lintje?” antwoordde Paul.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

Fijn dat er mensen zijn zoals Heleen, die dit soort initiatieven nemen en er tijd en geld in steken. Chapeau! Fijn om Myriam even in de schijnwerpers te zetten.