Hieperdepiep Hoera!

Gisteren is Mees 18 jaar geworden. Er was een klein Coronaproof feestje georganiseerd. Zijn vader en moeder en nog een aantal kinderen (van het logeerhuis Q-Dreams) met hun begeleiders waren er ook bij.

Bron foto: genomen door de vader van Mees


Zelf was ik er niet bij, maar dat was in Coronatijd een bewuste keuze. Ik ken de vader van Mees en weet dat hij altijd iets leuks voor Mees doet. De foto’s, die in de groepsapp werden gedeeld, spraken boekdelen. Er was taart met een sterretje (categorie 1 vuurwerk ) er op. Er was ook muziek en Mees had heel veel plezier.

Vanochtend was ik om 8.00 uur bij Mees. Hij lag met z’n hoofd naar achteren en zijn lijf lag half over de steunen. Mees wordt elke avond in bed als het ware ingebakend tussen kunststof steunen en onder een verzwaarde deken. De steunen worden onder het matras gelegd om te voorkomen dat hij door overstrekkking in een rare houding komt te liggen. Hij is dat gewend en vindt het fijn om ‘ingebakend’ te liggen. Vanochtend lag hij dus half over de steunen, maar met een dikke vette grijns op z’n gezicht. Ik glimlachte toen ik hem zo zag liggen met dat vrolijke koppie.

“Gefeliciteerd met jouw 18e verjaardag” was mijn eerste reactie, toen ik binnenkwam. Hij maakte vrolijke geluiden en van enthousiasme overstrekte hij zich. Hij was nog in de feeststemming, een beetje hyper, of moet ik zeggen ‘hieper’. Normaliter ben ik super vrolijk, laat een paar boeren en zet funky music op. Deze keer besloot ik niet te boeren en zette pianomuziek op van Iris Hond. Dit luistert hij normaliter als ik hem naar bed breng. Beter om zijn vrolijke bui niet verder aan te zwengelen.

Tijdens de darmspoeling en het douchen was hij nog steeds een beetje ‘hieper’. Nagels knippen was een uitdaging, maar na een tijdje zat hij geknipt, geschoren en getrimt in z’n rolstoel met een brede grijns op z’n gezicht. Hij was al iets rustiger geworden. Na het eten via de PEG-sonde kakte hij een beetje in. We doen het vanochtend rustig aan. Mees ligt nu op het waterbed te chillen en naar muziek te luisteren. Hij trappelt veel met z’n benen en lag al binnen no-time een kwartslag gedraaid, op z’n rug weliswaar. Straks gaan we even een wandelingetje maken. Beetje frisse lucht zal ons goed doen.

I ❤️ ontzorgverlening!