Mees en ik gaan off-road

Vandaag begon de dag begon goed met mooi weer. Het was wel koud, maar volgens de weerapp zou het 15 graden worden en zonnig. Een mooie dag voor een “wandelingetje”. Mees had zin in de dag en nog voor het douchen vertelde ik dat we op stap met de bus zouden gaan. Mees reageerde super enthousiast.

De kinderen in het aangrenzende logeerhuis Q-Dreams gingen tegen de middag richting Amstelveen en wij gingen naar Stoutenburg. Het klompenpad van 10 km., dat bij Kasteel Stoutenburg start, ken ik goed. Ik wist ook dat het laatste stuk te smal is voor de rolstoel, maar de rest moest lukken.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

Enfin wij op pad en Mees vond het heerlijk om de vogels te horen met de zon op z’n gezicht. De eerste paar kilometer ging over verharde paden en wegen. Daarna gingen we een bruggetje over en liepen we door een zompig veenachtig gebied. Prachtig maar best een uitdaging. Mees lachte me gewoon uit terwijl ik een weg baande door het gebied. Daarna weer even over een verharde weg om vervolgens weer door een kilometer natte klei te lopen. Ik had het er warm van gekregen en voelde mijn beenspieren. Even 5 minuten zitten en weer door.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

Na zo’n 9 km kwam het mooie pad langs de Barneveldse beek. Dit is een smal pad langs greppels en sloten en over bruggetjes en sluisjes. Ik koos er voor om over de autoweg te wandelen. Twee kilometer omlopen, maar ja geen risico om halverwege weer terug te moeten. Na nog zo’n 4 km kwamen we langs een hele leuk ‘koffie, thee & taart’ boerderij. Ik moest even op krachten komen en nam een latte macchiato en zelfgebakken appelkruimel taart. Mees had nog steeds goede energie.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

Na de koffie was het nog maar een paar honderd meter naar de bus. We hebben een leuke tocht binnendoor gereden. Mees was de hele dag wakker en heeft genoten.

I ❤️ ontzorgverlening!