Oorverdovend veel plezier!

Vanaf het moment dat ik hem in de ochtend begroette was Mees super vrolijk. Hij genoot tijdens het ochtend ritueel van de gesprekken en de vogel geluiden en de muziek. Daarna hebben we in de algemene woonkamer gezellig gekletst met de meiden van Q-Dreams en de aanwezige kinderen.

Rond 14 uur zijn we naar Utrecht gereden naar het museum Speelklok. Mees is daar al verscheidene keren geweest, maar stelde voor om daar heen te gaan, zodat ik het museum ook een keer zou zien 😊 Er was precies één parkeerplaats vrij op 500 meter van het museum, dat midden in het centrum ligt.

Direct bij binnenkomst keek ik mijn ogen uit. Wat een mooi museum. Overal speelklokken en (draai)orgels en veel meer. Indrukwekkende muziek makende kunstwerken. Draaiorgels zijn straatorgels en zijn bedoeld om muziek voor de hele straat te maken. Je kunt begrijpen dat het geluid oorverdovend is, als je er vlakbij bent. Ach zonder oordopjes gaat het prima voor een paar minuten.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

We hebben de 45 minuten durende muzikale rondleiding gedaan en geluisterd naar de prachtige muziek op de vele prachtige zelfspelende muziekinstrumenten met als afsluiter de 7 minuten durende ‘danse macabre’ van de Franse componist Camille Saint-Saëns op een prachtig orkest eh… kunstwerk met allerlei instrumenten er in. Klik op de link voor een (helaas veel te) korte impressie -> Danse Macabre

Daarna hebben we nog een tijdje door het centrum van Utrecht gewandeld. Mees genoot van de drukte en was vrolijk. Ik heb een patatje gegeten tussen ongeveer 15 Japanse toeristen die met Google translate een patatje met mayo of zo probeerden te bestellen.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

Iets over 18.00 uur waren we thuis. Mees bleef de gekke avond vrolijk en met een glimlach deed ik het licht uit en ging ik naar huis –  Klik ‘read more’ voor meer foto’s  –  Frans