Lekker op koers…

Vorige week ben ik, als vrijwilliger via het sociale platform “Huizen voor Elkaar”, samen met mijn cliënt naar een prachtig (rolstoelvriendelijk) museum ergens in Zuid-Holland geweest.

Voordat we deze afspraak gemaakt hadden, heb ik mijn cliënt eerst thuis bezocht. We hebben uren gepraat over van alles en nu al heb ik het gevoel dat ik deze persoon al langer ken. Mijn cliënt houdt erg van kunst en vindt het fijn om samen allerlei musea in Nederland te bezoeken. Thuis kijk ik steeds vaker op internet welke tentoonstellingen er allemaal zijn en dit bespreek ik vervolgens met mijn cliënt. Ik leer veel bij over bepaalde kunststromingen en dat bevalt me prima. Het betreffende museum hangt vol met prachtige schilderijen en bij elk schilderij was er wel een verhaal. Tussendoor hebben we samen geluncht en hebben over kunst enzo gesproken. De cliënt kan gelukkig zelf nog een beetje lopen maar tijdens het bezoek aan het museum heb ik de rolstoel gebruikt. We hebben allebei genoten van het museum en van de fijne gesprekken. Binnenkort gaan we naar een ander museum. Ik kijk er nu al naar uit. De dochter van de cliënt heeft me een mooie aanbeveling gestuurd. Ik ben hier erg blij mee.

Ik hoop dat mijn vader en jij nog vele gezellige museumbezoekjes zullen doen. Dankjewel voor jouw inzet. ⭐⭐⭐⭐⭐

Via Saar aan Huis ben ik inmiddels twee keer op bezoek geweest bij een andere cliënt, die bij mij in de buurt woont. Afgelopen woensdag heb ik deze persoon eerst “de wondere wereld” van internet laten zien op mijn iPad. Daarna zijn we samen met mijn auto naar een boekhandel in de buurt gereden. Mijn cliënt leest namelijk heel graag detectives. We hadden de rollator en wandelstok mee en hebben heerlijk op ons gemak rondgelopen in het centrum. Uiteraard hebben we ook uitvoerig rondgekeken in de mooie boekwinkel. Ik was positief verrast toen mijn cliënt spontaan voorstelde om in de zon op een terrasje een kop koffie te gaan drinken. Het was maar 10 graden maar in de zon was het warmer. We hebben samen drie fijne uren doorgebracht en we kijken uit naar het volgende bezoek. Het klikt erg goed tussen ons.

Het zou fantastisch zijn als ik dit werk parttime kan doen en dat ik mij daarnaast op een andere manier kan inzetten voor kwetsbare ouderen. Nee, ik heb geen ervaring in de zorg en nee ik heb geen opleiding in de zorg, maar dit heeft zeker ook voordelen. Ik kan vanuit een andere hoek naar processen kijken binnen organisaties. Mijn ervaring als managing consultant in combinatie met mijn talenten kan ik hierbij inzetten en waarde toevoegen. De enige voorwaarde die ik heb bij het aannemen van opdrachten (als freelancer of parttime in loondienst), is dat het moet aansluiten bij mijn persoonlijk missie;

Actief bijdragen om de kwetsbaarheid bij ouderen terug te dringen door de inzet van mijn talenten!

Volgende week en de week daar na, ga ik de Home Instead basistraining volgen via Home Instead Thuisservice ’t Gooi. Ik kijk er naar uit om kennis op te doen rond het werk als individueel begeleider van ouderen. Via Home Instead hoop ik binnenkort ook aan de slag te gaan als begeleider. Het voelt dat ik op de juiste koers zit.

Een fijn weekend toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *