Afspraak vergeten

Elke dag spendeer ik vrij veel tijd aan het lezen van posts, artikelen e.d. in relatie tot mijn werk en interesses. Ik heb contact met veel mensen, soms persoonlijk en vaak via social media. Heerlijk vind ik dat!

Vorige week nam een vrouw contact met mij op via Linkedin. We hadden elkaar vorig jaar bij een netwerk event ontmoet en spraken over onze levenspaden. Ze vindt het interessant om te zien dat ik zo actief ben op social media en vroeg zich af of ze iets van me kan leren. Ik denk dat we vooral van elkaar kunnen leren. Ik vertelde haar dat ik het leuk vond om van haar te horen.

Enfin we hebben een afspraak gemaakt om elkaar vandaag te zien. Tijdstip en locatie afgestemd, dus alles voorbereid… En toch ging het mis! Ik was op linkedin bezig om e.a. te lezen en her en der te reageren op berichten, toen mijn telefoon ging. Ik zag in het display dat zij mij belde. Onmiddellijk ging de gedachte door me heen “Oh nee, ben ik de afspraak vergeten?” Ze vroeg me waar ik was. Ik schrok er van en checkte gelijk mijn agenda. Het staat er niet in… slik… wat een ramp. Duizend maal excuses.

Ik merk dat ik dit soort fouten enorm irritant vind, als het om mijzelf gaat, terwijl ik het bij een ander makkelijk kan uitleggen als “ach, het kan iedereen overkomen”. Blijkbaar kan het mij niet overkomen. Ik probeer het nu in ieder geval los te laten. Ze wilde gelukkig een nieuwe afspraak maken. Ze zei eerder dat ze van mij wil leren. Ik leer in ieder geval nu al van deze situatie. Mijn vrouw zei hierover “Waarom behandel jij jezelf niet zoals je anderen behandelt?” Gek is dat toch, dat je vaak de lat heel hoog legt voor jezelf en bij anderen doe je dat niet. Toch gek?

Een fijne dag toegewenst! Ik ga over een half uur naar die mevrouw die soms haar medicijnen vergeet in te nemen. De medicijnwekker zal haar helpen hierbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *