Het is 15 juli geweest, de hond mag los!

Vanochtend ben ik weer bij mevrouw in ’t Gooi op bezoek geweest. Ja, die mevrouw met die grote zwarte hond.

Bron foto: eigen foto van 16 juli 2018

Het ging allemaal erg relaxt deze ochtend. De sleutels zaten in de broekzak van mevrouw, de hond was vrij rustig, terwijl hij normaliter van opwinding de hele buurt bij elkaar blaft. Binnen 15 minuten waren we in het heerlijke bos in de buurt.

In een deel van het bos mogen de honden pas los vanaf 15 juli. Hier hebben we ons keurig aan gehouden, aangezien er ook een deel is waar de honden wel los mogen. Het was heerlijk om in dat andere deel te wandelen.

Bron foto: eigen foto 16 juli 2018

Beuken zijn lunarbomen die niet tegen zonlicht kunnen

Het is wel opvallend dat het bos niet al te best onderhouden wordt. De bomen groeien veel te dicht op elkaar, de hei is overwoekerd en omgevallen bomen blijven liggen waar ze gevallen zijn. Puur natuur? Geen idee, maar ik zag wel dat er een poging gewaagd is om een heide te creëren. Er is een paar jaar geleden een open vlakte gecreëerd, , maar helaas is er geen energie in gestoken. Een hele rij grote Beuken zijn ingepakt omdat ze niet tegen te veel zonlicht kunnen. Normaliter stonden deze bomen in de schaduw van de andere bomen. Beuken zijn namelijk lunar bomen die door een groot bladerendek het zonlicht weghouden van de stam. De Beuken die ik zag staan dus vol in het zonlicht. weliswaar is de stam ingepakt, maar één of twee Beuken zijn al dood gegaan. Zonde… is dit een geldprobleem of gewoon gebrek aan interesse. Geen idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *