Training Persoonlijke Verzorging via Home Instead ’t Gooi

Morgen neem ik deel aan een training over persoonlijke verzorging. De training, die een groot deel van de dag duurt, wordt door Home Instead ’t Gooi georganiseerd. (Illustration : Fotolia. thodonalBron foto: https://actu.fr/societe/lundi-de-pentecote-ou-va-largent-de-ce-lundi-de-solidarite_697884.html

Het is grappig, want ik dacht een tijdje geleden dat het wel handig zou zijn als ik een cursus zou doen om te leren tillen en om bijvoorbeeld bij mensen steunkousen aan te doen. Dit soort kleine handelingen zou ik natuurlijk gewoon kunnen doen.

Reden dat ik hier over nadacht was omdat ik een paar keer een mevrouw uit bed moest halen. Ik heb haar op een goede manier uit bed gekregen, die voor zowel haar als voor mij prettig was. Dat wil zeggen; ik zonder het in mijn rug te krijgen en mevrouw zonder veel pijn en moeite in de rolstoel kon gaan zitten. Het is natuurlijk wel een goed idee om dit op een zo verantwoorde manier te gaan doen.

Het is heel erg fijn dat Home Instead dit aanbiedt. Ik maak graag gebruik van hun aanbod. Een tijdje geleden heb ik via hen een basistraining CAREGiver gedaan. Heel erg nuttig. Ze hebben een trainingsprogramma, dat je als CAREGiver doorloopt.

Een verpleegkundige gaat de cursisten morgen trainen om ondersteuning te kunnen bieden op veel voorkomende hulpvragen. Denk aan ondersteuning bij wassen en douchen, hulp bij aan- en uitkleden, het begeleiden bij verplaatsing, mondverzorging en andere persoonlijke verzorgingsaspecten.

We krijgen natuurlijk theorie, maar we gaan vooral veel oefenen in de praktijk.

Fijn dat ik mijn kennis hierdoor weer kan vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *