Weet je wat jij zou moeten doen?

Als ik bovengenoemde vraag stel aan mensen, geven mensen mij heel vaak zonder nadenken het antwoord “Langs de kamer van koophandel gaan!” vanwege de KvK reclame uit 2005.

Bron foto: Eigen knip-en plakwerk via Google Maps

Binnenkort is het zover en ga ik mij bij de kamer van koophandel in Amersfoort inschrijven. Voor veel mensen ‘no big deal’ maar voor mij een hele grote deal. Inclusief mijn luchtmacht tijd ben ik namelijk zo’n 30 jaar in loondienst geweest. In die 30 jaar heb ik mijzelf voorgehouden dat ik financiële zekerheid nodig heb om de spreekwoordelijke pijp te laten roken. Financiële zekerheid is fijn en zorgt ervoor dat je ’s nachts niet wakker ligt. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat ik in de afgelopen 30 jaar nooit wakker gelegen heb vanwege financiële zorgen. En dan toch ‘ineens’ heb ik mijn gouden kip geslacht en ben het pad van zelfstandigheid ingeslagen. In eerdere artikelen op LinkedIN heb ik mijn drastische koerswijziging beschreven, dus dat ga ik in dit artikel zeker niet doen.

Zal je geen domme dingen doen, jongen?

Mijn ouders vroegen mij een tijd geleden “Zal je geen domme dingen doen, jongen?” Mijn reactie was “Wanneer heb ik voor het laatst iets doms gedaan?” Dit antwoord zorgde voor een brede grijns op de gezichten van mijn lieve ouders. Het voelt dat de tijd rijp is om de stap te maken. Ik heb er zin in. De laatste paar maanden heb ik als dienstverlener aan huis gewerkt (particulier) en nu gaat het dan gebeuren; “ik word zzp’er!”. Een naam heb ik al lang geleden bedacht namelijk DELANGEONTZORGT en ik noem mijzelf een ‘Ontzorgverlener’. Tijdens mijn jaren in de verkoopbinnendienst en de jaren in de ICT heb ik ontzorging altijd hoog in het vaandel gehad. Het zit inmiddels verankerd in mijn DNA dus laat ik dat dan maar in mijn naam vermelden.

Mijn eerste echte opdracht als zelfstandige start op 31 juli. Mijn toekomstige opdrachtgevers hebben een kvk nummer nodig vanwege de inkoop van de zorg via de officiële kanalen. De factuur-template is al gereed, mijn visitekaartjes zijn onderweg. de domeinnamen geregistreerd, e-mailadres bedacht, auto voor de deur en ‘network in progress’. Ik vind het best wel spannend maar wel leuk spannend. Het is iets nieuws en daar word ik blij van. De afgelopen maanden heb ik allemaal leuke, lieve, nieuwe mensen ontmoet die zich bezig houden met hulpbehoevende mensen. En ik heb heel veel mensen ontmoet die het fijn vinden om af en toe gezelschap te hebben. Iemand die voor hen kookt, die met hen naar de boekwinkel gaat, een (alcoholvrij) biertje met hen drinkt. Fantastisch! Verder blijf ik als zelfstandige natuurlijk voor Saar aan Huis werken en verder hoop ik binnenkort ook via Home Instead te starten. Er is werk genoeg!

25+ jaar Supply Chain ervaring en een groot zorg!

Inmiddels ben ik zo zeker van mijn nieuwe koers dat ik niet eens stil sta bij de vraag of het mij gaat lukken. Ik ben gelukkig en gezond, heb een goed stel hersens, heb 25+ jaar Supply Chain ervaring, heb veel (project) management ervaring, coaching ervaring, ben een pragmaticus, ik denk in mogelijkheden en niet in beperkingen en dan heb ik ook nog eens een heel groot zorghart. Kortom alle ingrediënten om te slagen zijn er. Ik heb recent zelfs een lezing c.q. presentatie gegeven om mensen die de zorg in willen of in de zorg willen blijven te inspireren en motiveren. Heel leuk om te doen. Na de presentatie heb ik iemand de tip gegeven om bij Martha Flora te solliciteren. Ik was een tijdje terug op een informatiemiddag in De Bilt geweest. Een paar weken later stuurde ze me een berichtje dat ze was aangenomen. Top!

Ik beschouw mijn avontuur als een groot succes ook al kan ik er nog niet helemaal van rondkomen. Van mijn laatste werkgever hoor ik niets meer. Alleen nog van degenen waar ik bevriend mee geraakt ben. Het is zoals het is! Het heeft mij extra gemotiveerd om voor mijzelf te beginnen. Stiekem denk ik wel dat degenen waar ik voor en mee gewerkt heb best wel een beetje trots op hun ex-managing SAP consultant zijn. Ik ben in ieder geval best wel trots dat ik deze stap heb durven zetten. Ik ben niet vaak trots op mijzelf, maar het begint te komen. De lat ligt tamelijk hoog voor mijzelf, terwijl deze voor mijn cliënten op de grond ligt. Van hen verwacht ik helemaal niets. Ik hoop af en toe op een lach.

Het is best een beetje eng om zelfstandig te worden, maar ik ben er klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *