Kerst is omzien naar elkaar!

Vanochtend heb ik een paar uur op mijn fiets door Huizen gereden om de kerstgroet namens de Oosterlichtkerk bij gemeenteleden rond te brengen. Ik voelde me heerlijk, want kerst heeft wat mij betreft veel te maken met omzien naar elkaar.

Eerst heb ik bij één persoon een boodschappenbon van €75,00, een klein kerstpakketje en een mooie kerstkaart namens de diakonie gebracht. De Oosterlichtkerk geeft elk jaar aan een aantal mensen die het financieel niet breed hebben een bon. Ik had deze persoon opnieuw opgegeven voor deze bon. Ik ken haar al sinds 2012. Ze is een kanjer, ondanks dat haar leven zwaar is, is ze altijd behulpzaam en vrolijk. Ze was blij dat ik er was. Ik heb een uurtje koffie gedronken. Top!

Bij drie andere mensen wilde ik ook graag even op bezoek gaan, maar de één was niet thuis en de ander is ziek. Bij de laatste persoon ben ik een uurtje binnen geweest. Wij maken allebei de laatste tijd veel mee en zijn altijd geïnteresseerd in elkaar. Met een goed gevoel ging ik weer naar huis. Wat fijn om dit als vrijwilliger te doen.

Ik wens jullie allen een fijne kerst toe en een liefdevol 2019 waarbij je hopelijk omziet naar degenen die eenzaam zijn, of die gewoon eens hun verhaal kwijt willen.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *