Het wagenpark van DELANGEONTZORGT

Als ontzorgverlener kom ik inmiddels bij 8 cliënten.

Bron foto: eigen foto

Een aantal via Home Instead Hilversum (binnenkort vanuit Laren), een aantal via Saar aan Huis Blaricum, eentje via Huizen voor Elkaar en 2 via DELANGEONTZORGT.

’t Gooi en verre omstreken

Mijn cliënten bevinden zich in ’t Gooi, in Gelderland en in Utrecht. Met mijn eigen Toyota Prius rijdt ik overal heen. Ik ben, sinds ik deze auto rijd, steeds rustiger gaan rijden. Eigenlijk ben ik gewoon rustiger geworden.

Het wagenpark van delangeontzorgt

Als ik op locatie ben, dan komt het heel vaak voor dat ik in de auto van de cliënt rijd. Een Renault, een opel, een Saab, een Rolls Royce, een Massarati, een Peugeootje en een soort bakfiets. Ik doe boodschappen, rijd cliënten naar afspraken in het ziekenhuis, het museum, haal houten palen, plexiglazen platen, bakken met violen, zakken potgrond, ik voer bouwafval af, etcetera etcetera Je kunt het zo gek niet noemen en het gebeurt. Het is leuk, afwisselend, variërend en uitdagend. Probeer jij maar eens 5 pakken polystyreen platen, 100x50x4 cm in jouw auto te passen. Echt een uitdaging! Zonder gekheid, ik heb gewoon leuk afwisselend werk.

Van de slager tot de Gamma

Voor de heer H. (die vrij jonge man met Parkinson) doe ik wekelijks boodschappen. Als het droog is pak ik zijn fiets. Een soort bakfiets met een knalgroene soort krantentas achter op. Heerlijk vind ik dit. Het dorp waar hij woont heeft heel veel winkels. Meestal krijg ik een flinke lijst met dingen om te kopen. Van verse Venkel tot muurlijm, van Avocado’s tot Polystyreen platen. Van de slager tot de Gamma. Tot nu toe ging ik altijd met mijn eigen auto naar de Gamma of Karwei, maar sinds vandaag dus met zijn oude Saab.

The Thing

“Ga je mee?” vroeg ik hem. Sinds de DBS operatie gaat het veel beter met hem, maar aangezien het inregelen van ’the thing’, zoals hij het zelf noemt, maanden kan duren, heeft hij nog wel eens een ‘off’ moment. Vandaag ging het redelijk, maar mijn vraag of hij mee wilde gaan naar de Gamma zette hem aan het denken. “Ik heb er ontzettend veel zin in. Zullen we met mijn Saab gaan?” Zijn auto heeft net de apk keuring gehad heeft na maanden stil gestaan te hebben, zei ik natuurlijk direct “Ja”. Enfin wij naar de Gamma. Hij vond het fantastisch, maar de opwinding zorgt voor extra aanmaak van Dopamine, dus hij werd iets beweeglijker. Thuis aangekomen heb ik hem vriendelijk doch dringend medegedeeld dat hij moest gaan zitten. “Ik laad die balken, schroten etc. wel uit” riep ik. En zo geschiedde het…. niet helemaal… want hij was toch begonnen om de spullen die naar boven moesten op te pakken. “Laat liggen!” beet ik hem lachend toe. Hij ging dan toch maar zitten en stelde ’the thing’ bij. Hij werd vrijwel direct rustiger. Ongelofelijk!

Ik ben nog een keer teruggereden naar de Gamma om nog een partijtje schroten in te slaan. De bonnetjes van de inkopen heb ik met mijn naam er op op tafel gelegd. “Dank je wel, voor vandaag” zei hij.

Super ochtend gehad!