“Ik zit best!”

Dhr. B. (1928) vertelde een tijdje terug dat hij niet overal meer heen gaat met de auto, omdat hij soms best een stukje moet lopen.

Bron foto: eigen foto met toestemming cliënt

Zijn huidige rollator, een krijgertje, is te zwaar om in de auto te tillen. En één wiel raakt de grond niet, waardoor hij zich niet zeker genoeg voelt.

“Zal ik kijken of ik iets lichters kan vinden op internet?” Al gauw vond ik thuis via internet een nieuwe rollator van slechts 6,6 kg voor net geen €75. Vorige week heb ik de rollator, toen hij naar de WC was, gauw in elkaar gezet. “Ongelofelijk” zei hij. Even later stelde ik voor om te testen hoe makkelijk deze in de auto kan. Enfin achterbank van zijn auto plat gelegd. “Probeer eens of je deze zonder hulp van mij in en uit de auto krijgt?” Dit lukt en hij glunderde weer. “Ongelofelijk” zei hij.

Na ons bezoek aan de supermarkt ging hij op de rollator zitten met zijn jas nog aan. “Ik zit best!”. 

Vandaag was ik er weer en hij vertelde hoe blij hij is met de rollator. Hij gebruikt deze in huis om allerlei zaken te verplaatsen. En de antslip handschoenen draagt hij ook als hij auto rijdt. Wat fijn dat ik deze man op mijn pad ben tegengekomen en dat we iets voor elkaar kunnen betekenen! 

IK ONTZORG.