“Wat ben je vroeg?”

De heer B. deed de deur open in zijn ondergoed. zonder bril en zonder ondergebit.

Bron foto: eigen foto met sticker

Hij keek me slaperig aan. “Je hebt een afspraak bij de Opel dealer om 13 uur” antwoordde ik. Hij staarde me even vol ongeloof aan. “Ach ja, helemaal vergeten.” Ik merkte dat hij gestresst werd. Hij had ook nog pijn in z’n benen.

“Weet je wat? Ik ga wel alleen. Mag ik jouw kentekenbewijs, rijbewijs en bankpasje en sleutels? Ga jij maar weer lekker slapen” Hij haalde opgelucht adem. Ik haastte me naar buiten, want het was al 12.40 uur en de Opel dealer is in Hilversum.

Gelukkig was ik er samen met hem al geweest, waardoor ik er direct heen reed. Bij de balie uitgelegd waarom de heer B. er niet was. Ik vroeg meteen of er nog korting gegeven kon worden aangezien hij van een ‘AOWeetje’ leeft en het niet zo breed heeft. Bovenop de 20% ‘mijn opel’ korting hebben ze nog eens bijna €70,00 korting gegeven, #durftevragen.

Dit bericht zat ik te tikken op mijn telefoon terwijl de APK etc. uitgevoerd werd. Nadat ik de auto weer ‘thuisgebracht’ had, vond ik dat hij ietwat verward overkwam en zijn stem kraakte en knarste. Hij heeft pleisters met morfine ivm de heftige pijn in zijn benen. Hij slaapt hierdoor vaster zonder pijn. Bij navraag bleek hij al uren niets gedronken te hebben en ook had hij nog geen ontbijt en lunch gehad. Ik heb hem eerst een groot glas Roosvicee-Ferro gegeven en drie boterhammen met verschillend beleg.

Hij dronk het glas direct leeg en ‘stortte’ zich  op de boterhammen. Hij knapte zienderogen op, maar het duurde allemaal iets langer, dus ik maakte de keuze om zelf even snel de boodschappen te doen, Tenslotte duurde het bezoek aan de Opel dealer ook al 2,5 uur en ik was al drie dagen niet thuis geweest. Na de boodschappen hebben we nog even nagepraat. Er was een brief van Home Instead, maar daarover later meer.

Het was een lange dag want in de ochtend was ik direct vanuit ergens in Gelderland naar de heer S. ergens in ‘t Gooi gereden. De heer S.  had om 11 uur een afspraak bij de tandarts. Daarna samen frisse neus gehaald.

In de avond moest ik nog een uurtje of twee enveloppen van de actie ‘Kerkbalans’ bij ca. 15 huishoudens  ophalen.

Drukke maar fijne dag gehad!