“Wil je me assisteren bij de darmspoeling?”

Toen ik vanochtend even voor 8.00 uur bij Kees (fictieve naam), die leuke puber, arriveerde, was het stil in het logeerhuis en ook in het aangrenzende huis van zijn vader.

Bron foto: eigen foto

“Ik ben pas vanavond weer thuis” appte z’n pa terug. “Hulp” dacht ik, maar ja ik dacht aan Pippi L. en besloot dat ik het gewoon alleen ging doen.

Kees krijgt namelijk elke ochtend een darmspoeling en vorige keer heb ik het onder supervisie van z’n vader gedaan.

Op zich niet moeilijk maar vanochtend was ik alleen met Kees. Na een beetje klooien met het water- en luchtpompje lukte het om de boel voor te bereiden.  Haha, het resultaat mocht er zijn. Daarna heb ik hem gedoucht, aangekleed en zijn shake via de PEG-sonde gegeven etc. etc.

Het was prachtig weer dus eerst heb ik 4 km met hem gewandeld. We genoten er samen van en hebben veel gelachen. Het verrast me hoeveel ik er van geniet om met hem op te trekken. Nog meer dan gehoopt. Ik praat de hele dag tegen hem en maak grapjes of vreemde (dieren) geluiden. Hij ligt hier elke keer in de spreekwoordelijke deuk van.  Ook geniet hij van de buitenlucht ongeacht het weer. Muziek vindt hij fantastisch en samen op pad gaan zorgt voor veel plezier bij Kees.

In de middag heb ik de grote bus, met lift, van zijn vader gepakt en ben met Kees naar Dierenpark Amersfoort gereden. Daar hebben we een paar uur tussen de dieren doorgebracht.

Overdag, bij hem thuis,  had ik af en toe contact met A. Zij managet samen met B. het aangrenzende logeerhuis waar Kees van donderdag op vrijdag slaapt. Ik kom één á twee vrijdagen per maand bij hem, dus ik begin de dag in het logeerhuis en eindig in het aangrenzende huis.

Om 19.30 uur heb ik hem naar bed gebracht en hem aangesloten op de sondepomp etc. etc. In de nacht krijgt hij namelijk vocht toegediend. Daarna het digitale logboekje bijgewerkt. Even na 20.00 uur ging ik met een goed gevoel naar huis.