Wat is er voor mij veranderd?

Sinds de uitbraak van het Corona virus zijn er natuurlijk een aantal dingen veranderd.

Bron foto: HSE actueel

Bij één cliënt zijn er afspraken gemaakt o.a. betreffende het dragen van schone kleding. Bij de deur staat ontsmettingsvloeistof en ik laat mijn tas in de gang. Ikwas mijn handen sowieso heel vaak, dus dat was geen ommeslag. Boodschappen doen voor cliënten en mijzelf is een uitdaging ivm het gehamster van de medemens.

Bij al mijn cliënten  kom ik dus nog gewoon thuis, ook bij de heer B. te B (1928]. Zijn koelkast is zo goed als leeg als ik kom. Afgelopen woensdag had ik verwacht dat de Jumbo in Hilversum leeg zou zijn en rekende ik op een zoektocht naar maaltijden, brood, melk e.d. Maar nee, ik was binnen 30 min. klaar met een tas vol. Ik hoorde dat hun medewerkers in de verschillende DC’s en chauffeurs 6 dagen per week werken en dat alle verloven zijn ingetrokken. Dit zal voor alle supermarkten het geval zijn. Een applaus van mij voor hen!

Heer B. heeft al een tijdje last van Oedeem in beide benen en kwam weer niet mee. Na mijn cursus ‘Compressie’ heb hem verteld dat een Enkel-Arm-Index (EAI) via de huisarts inzicht kan geven in mogelijke opties. Zelf ben ik niet bevoegd om te zwachtelen, maar ik heb nu wel meer inzicht. De huisarts had er van gehoord en heeft met een hartspecialist overlegd. Deze adviseerde andere plastabletten, gericht op vocht uit de benen te krijgen. Online heb ik een urinaal voor hem besteld ter voorkoming van ‘ongelukjes’. Hopelijk gaat het gauw beter met hem.

Hij was blij dat ik er was!