Corona komt nu heel dichtbij of toch niet?

Vanmiddag was ik bij Kees, die leuke puber. Kees heeft al 3 dagen hoge koorts. Hij tikte gisteren net niet de 40 graden aan.

Bron foto: Reuters (via Trouw.nl)

Het lijkt er op dat hij zich wel iets beter voelt. Hij lachte weer vaker, maar tussendoor was hij vrij rustig. Ik heb z’n temp. opgenomen (38.4) en een paracetamol zetpil gegeven.

Hij is merkbaar kortademig, maar dat kan ook weer te maken hebben met slijm in z’n longen. Zijn vader had vandaag al contact met de huisarts gehad en rond 17.30 uur was zij bij hem. Ze droeg een officieel mondkapje, bril, handschoenen en een jas. Ze heeft vanalles bekeken en beluisterd. Zo op het oog en oor niet echt iets aan de hand, maar zoals ze uitlegde is het lastig te bepalen of iemand Corona heeft. Vervolgens heeft ze met een wattenstaafje een monster genomen uit zijn keel en uit zijn neus. Kees heeft er een hekel aan dat mensen in z’n keel en neus zitten, maar hij gedroeg zich voorbeeldig.

Vrijdag horen we de uitslag van de test. Ik heb direct de vrouw van mijn cliënt met MD gebeld. Ze doen er bij hen alles aan om Corona buiten de deur te houden aangezien haar man tot de kwetsbare groep behoort. Ze gaf aan, dat ik morgen beter thuis kan blijven.

Nadat de huisarts vertrokken was, heb ik Kees verschoond en de temperatuur nog een keer opgemeten. Hij had 38.9 graden. Iets lager dan gisteren. Hopelijk heeft hij een goede nacht.

Vrijdag ben ik weer bij Kees.

M.b.t. de Coronatest; I’ll keep my fingers crossed! Best spannend!