De zorg gaat door!

Ja, er is sprake van social distancing, maar gelukkig zijn er nog heel veel ontmoetingen mogelijk.

Bron foto: selfie

Neem nou Kees, die leuke vrolijke puber, waar ik regelmatig over schrijf.

Afgelopen woensdagmiddag was ik bij hem. Ik had afgesproken met R. zijn vaste verzorgende. Ze heeft me uitgelegd hoe zijn spraakcomputer werkt. Via een speciale hoofdsteun, die verbonden is met een tablet, kan Kees plaatjes selecteren. Door zijn handicap, kan hij niet praten. Ik was gefascineerd door hetgeen hij toch kan. Het is goed dat hij gestimuleerd wordt. Zijn vader heeft een website gemaakt met lesmateriaal en een schema wie wat met hem doet. Erg leuk om te doen.

Om Kees niet te veel uit te putten, vertelde ik hem dat het tijd was om naar buiten te gaan. Hij begon te stralen en zag hij zag er gelukkig uit. Nadat ik hem ingepakt had, hebben we eerst 3 km vanuit zijn huis gewandeld. Thuis even 10 min. pauze genomen en vervolgens heb ik de rolstoel in de bus geduwd en vastgesnoerd. We zijn naar De Kaapse Bossen gereden en hebben daar ook nog 3 km gewandeld. Tussendoor hebben we een half uur in de zon gezeten en naar de vogels geluisterd. Ik vertel hem wat ik allemaal zie. Dit alles om hem te stimuleren.

Het was een heerlijke middag en avond met hem!