Rust zacht!

Een kleine twee jaar geleden schreef ik voor het eerst over hem. Een oudere gentleman met een liefde voor Engeland en detectives.

Bron foto: eigen foto

Hij was mijn eerste cliënt via Saar aan Huis. DELANGEONTZORGT bestond nog niet. Ik weet nog dat hij zich afvroeg, hoe hij die 2 uur moest doorkomen. Het was allemaal nieuw voor hem, een beetje gekunsteld “eenzaamheid doorbreken”. Voor mij was het ook nieuw en een beetje eng. Gelukkig was ik van tevoren ‘getipt’ over zijn lange werkzame leven en over zijn liefde voor Engeland. Zelf had ik 16 jaar voor de concurrent gewerkt waarvan 1,5 jaar in Kent. Veel raakvlakken! Ik voelde me ongemakkelijk na zijn opmerking, maar toen ik vroeg waar hij gewerkt heeft, brak het ijs.

We hebben levenservaringen uitgewisseld en op een gegeven moment was het tijd om naar huis te gaan. Hij was verbaasd dat de tijd om was. Zo is onze band ontstaan. Het klikte en we genoten van de kopjes koffie op een terras, de bezoekjes aan de boekhandel in Bussum. Ik kwam er elke paar weken.

Hij had weinig energie, zijn knieën deden pijn, maar hij ging toch meestal mee. Het laatste half jaar haalden we haring met uitjes. Hij was er gek op en ik ook. Samen genieten aan de keukentafel.

Gisteren is hij overleden. Zijn zoon belde me. Morgen ga ik hem thuis voor het laatst bezoeken en volgende week ga ik naar de begrafenis. Rust zacht en bedankt voor de goede tijd samen!