Zilte lucht, vermengd met de geur van Cappuccino!

Gisteren was ik voor de derde keer bij Klaas in Haarlem. Z’n vrouw had me op maandag geappt

Bron foto: eigen foto

Een broer en zus van Klaas hadden het plan opgevat om langs te komen met de bedoeling om naar Zandvoort te gaan, naar een strandtent waar ze in het verleden vaker kwamen. Als ik dat niet wilde, kon ze hen afzeggen. Natuurlijk wil ik met hen mee. Het is voor iedereen goed om elkaar weer eens te zien en de zilte lucht op te snuiven.

Het viel me direct op dat Klaas veel vooruit gegaan was, sinds de eerste keer dat ik hem ontmoette. Hij zat rechter, was communicatiever en reageerde gevat op mijn opmerkingen. Voeding, rust, reinheid & regelmaat en daar bovenop nog een flink portie liefde. Dit is wat zijn vrouw hem biedt en het werkt heel goed.

Enfin net voordat z’n broer en zus kwamen, was er een klein sanitair ongelukje in het toilet. Klaas was een beetje ongeduldig en dacht dat hij klaar was. Z’n vrouw nam gelijk actie, zoals ze gewend is. Zij begon te dweilen en ik bekommerde me direct om Klaas. Ik heb hem schoongemaakt en schone kleding e.d. aangetrokken. Het was een geoliede machine.

We waren precies op tijd klaar toen zijn broer en zus er waren. Zij gingen met hun auto naar Zandvoort en wij met mijn auto. De traplift is écht een goede uitkomst. Klaas is er al aan gewend. En het instappen, met hulp van ons, in mijn vrij diepe Prius ging best goed eigenlijk. Ik was positief verrast hoe veel makkelijker het allemaal ging. Heel fijn!

In Zandvoort hebben we met z’n allen op gepaste afstand van elkaar genoten van de omgeving en van elkaar. Allemaal lieve mensen bij elkaar. Klaas genoot van alles maar vooral van zijn Cappuccino. Ik nam de taken van z’n vrouw over, zodat zij zich met haar schoonzus en zwager kon bezighouden.

Z’n vrouw had het eerder over speciale rolstoelen met grote luchtbanden waarmee je over het mulle zand kunt rijden.Binnen een mum van tijd duwde ik Klaas over het strand. Na een half uur op het strand gingen we weer naar huis en net voordat een flinke bui losbarstte, zaten we weer in de auto. Het was een fantastische middag!

Bron foto: eigen foto

I ❤️ ontzorgverlening!