“A ticket to the Tropics”

Gisteren  ben ik met Kees naar het prachtige Tropenmuseum in Amsterdam (vlakbij afslag Watergraafsmeer) geweest.

Bron foto: eigen foto

Een vriend van mij was daar recent geweest en was vol lof over de ‘Bali’ tentoonstelling en over de ‘Gender’ tentoonstelling. Kees was super vrolijk toen we in Amsterdam arriveerde. Het was rond etenstijd, dus ik heb hem eerst in de bus eten gegeven en heb de ‘tafel’ in de bus uitgeprobeerd om hem te verschonen. Top! Wat een ruimte zeg! Zijn vader had een gratis dagvergunning via de website van de gemeente Amsterdam geregeld. Gratis parkeren icm een invalidenparkeerkaart. Blij dat hij dat gedaan had, want de twee invalidenparkeerplaatsen bij het Tropenhotel waren bezet.

Enfin wij naar het museum. Het was
  niet zo druk, dus alle ruimte om afstand te houden. Kees en ik keken onze ogen uit. Ook dit museum is een echte aanrader. Veel te zien en te doen. Af en toe las ik iets voor aan hem. Het bezoek aan het museum maakte hem heel blij. Bij de zeer interessante ‘Gender’ tentoonstelling stond een tent opgesteld met allemaal ‘bean-bags’.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

De bedoeling is om op je rug naar het videoscherm aan het plafond te kijken. Allemaal artiesten die veel trekjes van het andere geslacht hebben, bijv. David Bowie en Steven Tyler (Aerosmith). Ik dacht “Zal ik wel, zal ik niet?”… Ik heb Kees uit de rolstoel getild en hem op de bean-bags gelegd. Hij moest even wennen aan alles, maar lachte al snel en voelde zich ‘chill’. Ik ging naast hem liggen, vond hij nog leuker. Heerlijk samen chillen op onze rug op een bean-bag. Hij vond het heel leuk. We kregen leuke commentaren van een paar bezoekers.

Na een anderhalf uur langs allerlei hele leerzame tentoonstellingen was het tijd voor een ‘bakkie’. Het Tropenmuseum heeft een prachtig terras aan de achterkant met uitzicht op een park. Ik heb Kees  laten proeven van m’n koekje, van m’n Latte Macchiato en van m’n verse munt thee met honing. Hij vond de munt thee zonder honing het lekkerste, maar de Latte met een beetje suiker stond met stip op nummer twee.

Na het bezoek aan het museum hebben we nog een klein stukje door de wijk gewandeld. Kees is duidelijk ook een stadsmens. Heerlijk vond het het geluid van mensen, verkeer en de vogels.

Bron foto: eigen foto

Rond 16.30 uur zijn we weer richting huis gereden. Heerlijke dag samen gehad.

De volgende keer als ik weer de hele dag bij Mees ben, dan gaan we naar Amsterdam. Lekker door de wijken heen struinen en genieten van de prachtige stad. Misschien neem ik hem mee in de tram. Ik kijk er nu al naar uit.