Ik leef!

Vandaag komt de regen met bakken uit de lucht. Normaalgesproken blijf je dan binnen.

Bron foto: metronieuws.nl

De vraag “Zal ik wel of zal ik niet?” ging door mijn hoofd. Natuurlijk ga ik, de regen zal mij niet natter maken dan het water van het Gooimeer en daarbij komt dat ik me heb voorgenomen om elke dag even het Gooimeer in te gaan. Even 10 minuten genieten van het inmiddels sterk afgekoelde water en de stilte.

Gekleed in slechts een zwembroek en op blote voeten ging ik de deur uit, het strand op. De regen greep me direct. Heerlijk, ik liet me zonder aarzeling  in het koude water vallen. De eenden, zwanen, meerkoeten en meeuwen vlogen verschrikt weg. Zo’n vreemde vogel hadden ze niet eerder in de ochtend ontmoet. Het water is koud, maar niet te koud. Ik heb een tijdje gewoon alleen maar gedobberd en genoten van de natuur.

Daarna weer terug gelopen naar huis. Het regende nog steeds, dus de handdoek had ik thuis gelaten. Mijn overbuurvrouw liet de hond uit. Ze had een ‘zuidwester’ aan en zelfs de hond had een regenjas aan. “Zo zo, je houdt het wel vol hè?” zei ze tegen me. Tja, ik hoop dat ik dat tot in de herfst zal blijven doen.

Een man stond voor het raam te kijken, terwijl ik terugliep. Hij stak z’n duim op. Misschien overweegt hij ook om het te gaan doen. Hij heeft vanuit zijn woonkamer zicht op dat prachtige Gooimeer. Ik zeg “Doen!”. Het geeft je het gevoel dat je leeft. Je kunt niets verliezen alleen maar winnen.

Ik voel me top en ben weer klaar voor een nieuwe dag bij twee cliënten.

Een fijne dag toegewenst  en geniet van de regen!