delangeontzorgt op “vakantie”

Vandaag was ik bij Kees, van 8.00 tot 14.00 uur. Na het ochtendritueel hebben we heerlijk zo’n 4 km gewandeld.

Bron foto: eigen foto

We genoten van de zon en van elkaars gezelschap. Om 14.00 uur werd ik afgelost door Judith, z’n moeder. Je weet wel, van de NeuroMovement.

Afgelopen zaterdagochtend was ik bij haar zonder Kees, om zelf te ervaren wat NeuroMovement is. Raar om zonder Kees bij haar te zijn. Ik dacht de hele tijd aan hem. Ze behandelt hem namelijk regelmatig. Nu was ik aan de beurt voor een proef sessie. Ze heeft me gedurende een uur behandeld. Het was bijzonder om dit te ervaren. Toen ik plat op de behandeltafel lag voelde ik pijn in m’n onderrug. Dit is al vanaf mijn 18e een zwakke plek. Na zo’n 10 minuten verdween de pijn en voelde ik me zeer ontspannen. De liefdevolle aandacht die Judith me gaf zorgde ervoor dat ik me volledig op m’n gemak voelde. Heel fijn om mee te maken. Kijk maar eens op de website van haar, Judith Simon uit Renkum.

Enfin ik reed om een uur of 14.30 uur naar huis om m’n spullen te pakken. Ik heb een tijdje geleden een stacaravan geboekt bij Elspeet op de Veluwe. Vanwege mijn privé situatie had ik behoefte om er even uit te zijn. Even alleen zijn om m’n gedachten te ‘ordenen’ ofwel zelfreflectie. Dit doe ik al een tijdje, ook thuis in Huizen. Het bijna dagelijks plonzen in het Gooimeer hoort hier ook bij.

De komende 2 weken zit ik dus in m’n uppie in een stacaravan op de Veluwe. Terwijl ik deze blog schrijf in de tuin, geniet ik van de vogels en de stilte. Oh ja en van een Leffe Blond. Ik zal m’n dagelijkse plons wel missen, maar ja je kunt niet alles hebben.

Gedurende mijn verblijf hier ga ik wel werken, maar desalniettemin voelt het als vakantie. Sinds ik het roer omgegooid heb, heb ik geen stress meer vanwege m’n werk. En mbt tot m’n privé situatie kan ik zeggen dat ik me geen zorgen maak over de toekomst. Het contact met m’n bijna ex is goed en ik vertrouw op een goede afloop voor ons allebei. Ik maak me niet meer druk over dingen in de toekomst. Dit is een verademing. Verder mag ik weer aan de verrukkelijke liefde proeven. Heerlijk om te ervaren en me over te geven aan het nu. Ik zie wel wat de toekomst brengt.

Vanavond wilde ik een hapje eten in Elspeet, maar alles is dicht op maandag. Gelukkig wist ik van een vroegere kampeervakantie, dat er in Vierhouten iets meer vertier is. Inderdaad daar waren verscheidene restaurants open. Lekker gegeten. Ik was in goed gezelschap, namelijk mijzelf.

Bron foto: eigen foto

Vannacht was ik wakker en ben even naar buiten gegaan. De geluiden in de nacht zijn indrukwekkend. In september begint namelijk bij de edelherten de bronsttijd, in deze tijd gaan de mannetjes op zoek naar de vrouwtjes. Ze maken dan een indrukwekkend geluid, dit geluid wordt “burlen” genoemd. Ik had dit nog nooit gehoord. Ook hoorde ik een uil en nog iets krijsen. Misschien was het een zwijn. Prachtig!

Geniet van de komende zomerse dagen.