Een zonnige kletsnatte dag in oktober!

Vanochtend werd ik wakker met een aankomende migraine. De laatste keer was maanden geleden. Ik krijg dan ‘blurry vision’ dwz het beeld begint een beetje te trillen. Ik heb direct veel water gedronken en na een tijdje werd het minder. De zon scheen, maar ik had er weinig oog voor.

Bron foto: eigen foto

Ik zou vanaf 10.00 uur bij Johan, het mooie mens achter de Parkinson,  zijn, maar dat lukte niet. Uiteindelijk was ik om 11.30 uur bij hem met een tas vol boodschappen. Het ging hem niet goed. Hij was paniekerig en was moeilijk te verstaan. Hij zei iets over zijn hypotheek en dat er iets niet goed gaat met de incasso. Ik had helaas niet veel tijd meer, want ik zou naar Mees gaan. Ik stelde voor om het onderwerp voor vandaag te laten rusten, er liep tenslotte geen bloed uit. Morgen zal ik hem helpen na mijn dienst bij mijn cliënt met een spierziekte ergens in Utrecht. Johan werd rustiger en de paniek verdween langzaamaan. Hij bedankte me een paar keer. Ik legde m’n hand op z’n schouder en zei “tot morgen, kerel”. Hij glimlachte naar me.

Vanaf 13.00 uur was ik bij Mees. Hij was moe. Volgens zijn vader had hij niet goed geslapen, omdat hij last van slijm heeft en dit niet goed weg krijgt. En vandaag heeft zijn vader een nieuwe medewerkster ingewerkt. Dit is ook best vermoeiend voor Mees. Ik heb hem na het eten op het waterbed gelegd onder een deken. Hmm.., hij had ineens lol en had een brede grijns op z’n gezicht. Wat nou slaperig! Hihi leuk!

Later in de middag verdween de zon en begon het te regenen. “Zullen we naar buiten gaan?” Mees maakte luide vrolijke geluiden. “Is dat een ja?” Hij lachte luid. Enfin ik heb hem dik ingepakt en heb zijn poncho aangedaan en daarna zijn we er op uit gegaan. Het was inmiddels opgehouden met zachtjes regenen. We hadden er geen last van, in tegendeel. We hebben 4 km gewandeld en hadden veel lol in de stromende regen. Ik was liedjes aan het zingen, soms verzon ik ze ter plekke. Als kind heb ik tijdens het zingen niet zo goed opgelet. Ik ken alleen nog “Poesje mauw!”. Het maakte niet uit, we hadden lol, terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam.

Bron foto: eigen foto

Nu even chillen in het logeerhuis, Q-Dreams. Later meer over deze fantastische plek. Over een half uurtje ga ik Mees eten geven. Het is een fijne relaxte dag met Mees en de andere kinderen en begeleidsters.

I ❤️ ontzorgverlening!