Steeds meer mensen “bekennen kleur”

Terwijl Wibi Soerjadi op de achtergrond “Ständchen” van Franz Liszt speelt, borrelt de inspiratie om te schrijven, om te inspireren omhoog. Ik heb nog genoeg materiaal om wel 10 blogs te schrijven over mijn werk als ontzorgverlener incl. foto’s. Ik maak vaak foto’s als ik werk, altijd handig. De titel van deze blog verwijst naar één van mijn vele talenten.

Bron foto: ansichtkaartenbeurs.nl

Het talent om te inspireren, te motiveren. Tijdens mijn ICT tijd heb ik verscheidene consultants uit mijn team gecoacht. Behalve nuttig en commercieel noodzakelijk, vond ik het vooral leuk om te doen. De afgelopen twee jaar heb ik met ongeveer 15 mensen een ‘koffie- of beldate’ gehad. Het zijn voornamelijk vrouwen, die mij benaderen.. Inmiddels hebben een aantal de stap gezet en zijn de zorg in gegaan. Stoer en fantastisch! Vrouwen, die mijn blogs lezen en daardoor ook de zorg in willen. Vaak weet men niet hoe dit aan te pakken. “Hoe heb jij dit gedaan?”, “Heb jij een opleiding gedaan?”, “Kun je er van rondkomen?”, “Mag ik je een keer bellen?”, “Heb je tijd voor een kop koffie?”. ”Heb jij jouw website zelf gebouwd?”. Deze vragen zijn slechts een greep uit de vragen, die gesteld worden. En ja, ik heb mijn website zelf gebouwd in één dag en ik onderhoud deze zelf. Kost me slechts €4,00 per maand. Nee, dat heeft niets met mijn tijd als ICT’er te maken. Ik was procesverbeteraar, geen websitebouwer. “Gewoon doen joh, kind kan de was doen!”.

De ene week werk ik zo’n 30 uur en de andere week 42 uur. Wat een verschil met vroeger, toen werkte ik zo’n 60 tot 70 uur. Mijn inkomsten zijn 60% minder dan vroeger, maar ik werk ook minder. En niet geheel onbelangrijk; ik heb geen stress meer. Ik krijg nu energie en door dingen slimmer te doen, zijn mijn maandelijkse vaste lasten flink gedaald. Door bewust ruimte vrij te houden in mijn agenda, kan ik tijd maken voor dit soort gesprekken. Ik vind het ten eerste ontzettend stoer dat mensen iets totaal anders willen gaan doen. Er is ontzettend veel behoefte aan hartezorg, zoals ik het noem. En ten tweede vind ik het ontzettend leuk om mensen te inspireren en te helpen bij het maken van hun keus.

Vorige week werd ik via e-mail benaderd door een vrouw uit Huizen. Ze was bij een goede vriendin op bezoek en vertelde dat ze helemaal klaar is met haar werk. Ze wil iets totaal anders gaan doen, namelijk de zorg in, maar ja… “Mijn buurman doet precies wat jij wilt gaan doen”.  Lang verhaal kort, gisteren zat ik met haar aan de koffie in de Haven van Huizen. Haha het leek wel op een date. Alleenstaande leuke vrouw en een alleenstaande leuke man samen aan de koffie in een leuk tentje. Sorry ik dwaal af. We hebben naar elkaar geluisterd en ik heb haar tips gegeven en gemotiveerd om het te gaan doen. “Je hebt eigenlijk alleen nog maar een schop onder je kont nodig van mij?” vroeg ik haar. Ze knikte bevestigend. Aan het eind van het gesprek zei ze dat ze het gaat doen. We houden uiteraard contact.

Vanochtend kreeg ik twee berichtjes via Linkedin. Ik noem bewust geen namen, de personen in kwestie weten dat het om hen gaat. Ze mogen zelf een berichtje plaatsen, als de tijd rijp is. Soms weet hun werkgever niets van dit alles, dus beter om het anoniem te houden. Maar goed het ene berichtje is van een trouwe lezeres van mijn blogs. Het was een persoonlijk berichtje. Over anderhalve week hebben we een belafspraak. Leuk! Niet veel later kreeg ik een berichtje van een ex-collega, een vrouw natuurlijk en trouwe lezeres van mijn blogs . Bij haar ben ik anderhalf jaar geleden thuis op de koffie geweest. We hebben uitvoerig gepraat over roer omgooien. De tijd was toen nog niet rijp om de stap te maken. Vandaag kreeg ik dus een berichtje dat ze het gaat doen. Wauw! Fantastisch! Ik word hier zo blij van. Ik zit zelfs te denken om sessies via Zoom te organiseren, waarbij ik mensen, ja ook mannen graag, inspireer om “het gewoon te gaan doen”. Wie weet?

Inmiddels speelt Wibi ‘The Seasons’ van Tchaikovsky. Heerlijke, ietwat melancholische muziek om bij weg te dromen en na te denken over van alles. Ik voel me super goed. Dankbaar voor alle mooie, lieve en ook verrukkelijke mensen, die op mijn pad komen.

Fijn weekend