“Zeg ‘ns Aaa”

Braaf deed ik vanochtend wat me gevraagd werd door de GGD medewerkster, waarna ze de wattenstaaf met de lengte van een fierljepstok nog dieper m’n keel in duwde.

Bron foto: nhnieuws.nl

Daarna een (nieuwe) wattenstaaf in mijn neus. Ik wist niet dat je zo diep mijn neus in kon. Het was voorbij voor ik er erg in had. Nu naar huis, binnenblijven en de uitslag afwachten.

Gisterenochtend voelde ik me rillerig terwijl ik in Groet was, een klein dorpje in de buurt van Schoorl. Normaliter kan ik goed tegen de kou, maar gisteren werd ik maar niet warm. Pas na een lange wandeling lukte het, maar ik voelde aan m’n ogen dat ik koorts had en ik had last van diarree. Er was gelukkig niets mis met mijn reukvermogen, haha.

Eenmaal thuis aangekomen, heb ik eerst de temperatuur opgenomen. Ik had vroeg in de avond al 38,6. Daarna direct al mijn cliënten voor deze week geïnformeerd en aangegeven dat ik een Coronatest zal laten doen. Gelukkig is er voor (ont)zorgverleners een prioriteitstest.

Gisteravond belde ik net voor 20.00 uur om een afspraak te maken. Er werden vragen gesteld om te bewijzen dat ik in de zorg zit. Ook werd me verteld dat ik tijdens de test een zorgovereenkomst moet laten zien. Geen probleem, ik heb er wel 5. Wauw, ik kon vandaag al om 8.45 uur terecht in de Coronateststraat in Bussum-Zuid.

Vanochtend had ik me flink ingepakt en was mooi op tijd. Ik wist niet wat ik zag, er waren wel 30 auto’s en er bleven maar mensen komen. Er zijn drie teststraten naast elkaar, dus al met al heeft het maar zo’n 20 minuten geduurd. Ik vind het heel goed geregeld. Petje af voor alle GGD medewerkers. Het telefoontje met Murat gisterenavond was plezierig en de GGD medewerkster vanochtend was heel vriendelijk ondanks de kou. Ook had ik de uitslag al om 17.15 uur gekregen. Een geoliede machine!

Bron foto: eigen foto

Het rare is dat ik me geen moment zorgen gemaakt heb. Natuurlijk hoopte ik dat de uitslag negatief zou zijn, maar als het positief zou zijn geweest dan komt het ook wel weer goed. Ik ben een realistische optimist en dat is wel eens handig. Ik zal deze week moeten uitzieken, voordat ik weer aan het werk ga. Het is even niet anders. Ik riep pas nog dat ik al jaren niet ziek ben geweest. Hmmm… beter om dit soort dingen in het vervolg niet meer te roepen .