Blauwe handen en tintelende benen!

De afgelopen paar dagen was ik niet in de gelegenheid om even het water in te gaan. Vandaag wel en dat heb ik geweten.


Ik start de dag altijd met een kop koffie in m’n boxershort en t-shirt in de tuin. Alvast even wennen aan de temperatuur. Vandaag is het 8 graden en best goed uit te houden. Meestal lees ik het nieuws en check ik of er nog leuke interessante berichten op Linkedin staan. Er zijn weer een aantal mensen jarig in m’n netwerk. Nadat ik alle jarigen gefeliciteerd had, heb ik m’n zwembroek aangetrokken. Hup, gelijk de voordeur uit naar het strand. Ik was nog niet echt wakker. Er liepen een aantal mensen op straat in dikke jassen. Sommigen kijken raar op als ze me aan zien komen lopen. Ik moet er om glimlachen. Het is ook een beetje raar. Er waren ook mensen die ik vaker zie. We groetten elkaar.

Het Gooimeer is erg ondiep, dus zwemmen is niet mogelijk. Ik liet me direct voorover vallen om te wennen aan de kou. Dit keer vond ik het echt heel koud. Ik was gelijk wakker. Mijn benen en voeten tintelden en ik voelde pijn opkomen. Na een minuut of drie ging ik er weer uit. Ik zag dat mijn handen blauw waren. Grappig, dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Het wordt nu echt koud. Toch ga ik hier mee door tot er ijs ligt.

Over een uur ga ik naar Paul in Haarlem. Ik schrijf regelmatig over hem en zijn vrouw. Altijd fijn om hen weer te zien. Hopelijk gaan ze mee naar Zandvoort, even uitwaaien.

Een fijne dag!