Mees is Robokid!

Vorige week maandag was ik, net als elke maandag, bij Mees. Ik had de week ervoor al van z’n vader doorgekregen dat er iemand zou komen ivm een slaaponderzoek bjj Mees.

Bron foto: eigen foto

Mees heeft regelmatig last van slapeloosheid. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Zo heeft hij regelmatig last van slijm en kan dit moeilijk wegkrijgen doordat hij te weinig kracht heeft om te hoesten. Ook kan het zijn dat zijn zuurstofgehalte te laag is. Hij ademt vrij snel en ietwat hoog op de borst. Genoeg redenen om een keer een meting te doen.

Om exact 12 uur kwam er een dame, die sensoren zou gaan plaatsen op het lichaam van Mees. Het was voor haar de eerste keer dat ze dit zou gaan doen bij een puber met spasme. Het zou twee uur in beslag nemen en ik stond paraat om te helpen.

Er zouden sensoren op z’n benen en op z’n hoofd komen en een saturatiesensor op z’n vinger en een slangetje voor zuurstof in z’n neus. Zo gezegd zo gedaan, ware het niet dat Mees een hekel heeft als je aan zijn hoofd komt en aan zijn neus. Een mooie uitdaging .

De sensoren op z’n benen waren binnen no-time geplaatst, maar de sensoren op z’n hoofd was ‘a different ballgame’. Er moest eerst gemeten worden waar deze geplaatst moesten worden. De ca. 8 punten werden met viltstift op z’n hoofd gemarkeerd. Mees vond het allemaal maar vreemd, maar voelde zich wel veilig met mij in de buurt. Met een soort kauwgom-achtige klei werden de sensoren op zijn hoofd geplaatst. Vooral de sensoren aan de achterkant van z’n hoofd vereiste de nodige inspanning. Mees overstrekte zijn nek en dan komt er een enorme kracht vrij. Ik moest moeite doen om zijn hoofd iets naar voren te houden. Het slangetje in z’n neus was een makkie.

Om te testen hoe Mees zich voelde, liet ik een paar boeren en nieste een paar keer (in m’n elleboog). Mees lachte breeduit, zie foto. De meting zou vanaf 17.00 uur starten en tot en met de volgende ochtend 9.00 uur duren. Later hoorde ik van de vader van Mees, dat de meeste sensoren binnen drie minuten, nadat hij om 20.00 uur in bed lag, verschoven waren. Mees slaapt op zijn rug en begon direct met zijn hoofd te draaien. Ik had het al verwacht. Hopelijk zijn er toch een aantal essentiële dingen gemeten. Ik hoor het binnenkort wel.

Het was een interessante ervaring.

I ❤️ ontzorgverlening!