Nederland in lockdown

Gisteren heb ik, net al veel mensen, de toespraak van Rutte gezien. Nederland gaat in lockdown. Schrok ik er van? Nee, het zat er aan te komen. Sinterklaas inkopen, Black Friday en de kerstinkopen zorgde voor veel drukte in de winkelstraten.

Bron foto: eigen foto

Op de wegen was het al vrij lang weer heel druk. Het was wel merkbaar dat er minder verkeer was dan andere jaren, want ik sta nooit meer in de file.

Ik dacht na over de toespraak en stelde me de vraag of er voor mij persoonlijk iets gaat veranderen de komende vijf weken. Eigenlijk gaat er voor mij niets veranderen en ik prijs mijzelf gelukkig. Mijn werk op locatie gaat door. Winkelen deed ik al lang niet meer. Ik heb niets nodig en als ik iets nodig heb koop ik het online. Dit doe ik al jaren. De enige winkels waar ik nog kom, zijn supermarkten. Ik doe boodschappen voor mijn cliënt met Parkinson en voor mezelf.

Mijn dagelijkse plons in het Goomeer kan ik ook blijven doen. Ik ben net terug en zit nog een beetje te rillen. Wandelen doe ik bijna dagelijks en meestal kies ik natuurgebieden waar bijna niemand komt. Veel mensen gaan vanwege Corona nu ‘noodgedwongen’ de natuur in wat weer leidt tot drukte op de hei. Ik mijd die plekken sowieso. Ik houd van de stilte van de natuur. Het is voor mij een plek om op te laden, om stil te worden. Ook heb ik af en toe een date. Dit beperkt zich meestal tot een wandeldate en dat kan prima op afstand.

Er zijn veel mensen, die wel hard geraakt worden door de lockdown. Laten we proberen om elkaar te helpen door deze periode heen te komen. Heel veel sterkte de komende tijd. Ik ga straks weer naar Paul in Haarlem. Het Koffiekantoor zal gesloten zijn, dus de cappuccino zullen we thuis moeten maken. Is een prima alternatief.

Maak er onder de omstandigheden een mooie dag van!