Een muzikaal proefkonijn!

Kun je eigenlijk zonder muziek? Ik niet, maar er zijn wel veel momenten dat ik geen muziek aan heb staan. Geen zin in! Tijdens mijn ICT tijd had ik vaak radio 4 aan op weg naar huis. Even ontstressen. Heerlijk!

Bron foto: eigen foto in Amerongen

Mees houdt heel veel van muziek. Hij heeft een iPad vol met muziek. Van kinderliedjes tot aan meditatiemuziek. Zijn vader heeft een Apple Music abonnement voor Mees afgesloten, dus muzikaal gezien is ‘the skye the limit’.

Bron foto: eigen foto in Amerongen

Sinds ik met en voor hem werk, probeer ik muziek op hem uit. Zelf ben ik een fan van de muziek uit de jaren 80. Heeft vast met mijn leeftijd te maken. Van U2, Queen, Depeche Mode, The Cure tot aan Frank Boeijen, Toontje Lager, Doe Maar en Het Klein Orkest en alles wat daar tussen zit. Ook luister ik veel naar Coldplay, Bløf, klassiek, jazz en ga zo maar door. Terwijl ik deze blog schrijf, luisteren we naar Herman van Veen, in Vogelvlucht. Ik zing meestal mee. Mees vindt dat leuk. Als ik hem naar bed breng, speelt Iris Hond voor hem. Mees vindt dit fijne ‘naar bed gaan’ muziek. Beter om op dit tijdstip geen ‘Du hast’ van Rammstein te draaien. Dit bewaar ik voor een moment, dat hij ingekakt is.

Afgelopen woensdagmiddag was ik met Mees in Amerongen en Rhenen. We hebben genoten van de zon, de vogelgeluiden en de gezellige drukte om ons heen. In beide dorpen (of steden?) hebben we heerlijk op een bankje gezeten in de zon. Dat heet; Mees in zijn rolstoel en ik op een bankje.

Toen we aankwamen op de parkeerplaats in Amerongen, had ik operamuziek in de Mercedes bus aan. Ik ben in het verleden naar zo’n 10 opera’s geweest. De meest indrukwekkende was ‘Madame Butterfly’ in de Sydney Operahouse. Mensen keken verbaasd en een tikkie verwonderd. Een ongeschroren man met witte sneakers stapte uit en Rinaldo, HWV 7a: Lascia ch’io pianga schalde over het parkeerterrein. Prachtige muziek waar Mees erg positief op reageert. Geen idee of hij eerder naar opera geluisterd heeft, maar het leek alsof hij het voor het eerst hoorde. Hij keek eerst verbaasd om zich heen en luisterde aandachtig naar de klanken en de prachtige vrouwenstem. Hij begon te glimlachen en keek erg blij. Nadat ik Mees uit de bus had gehaald en mensen een lachend duo zagen, zag ik hen glimlachen. Tja, wie kan een vrolijke Mees weerstaan. Ik niet!

We hebben een rondje rond het kasteel van Amerongen gewandeld en na een klein uurtje gingen we naar Rhenen. Ook een erg leuke plaats. Er stond een lange rij voor de ijssalon. Het zag er zomers uit en dat midden in de winter. Hoe gek is dat? Ik sloeg het ijs over en heb met Mees door Rhenen gewandeld en ook daar een tijdje in de zon gezeten. Mees genoot er enorm van. Een zonnige topdag!

Bron foto: eigen foto in Rhenen

I ❤️ ontzorgverlening!