“Ga je mee op stap met de bus?”

Om de vrijdag ben ik van 8.00 uur tot 20.00 uur bij Mees. Best een lange dag, maar als ik bij Mees ben, dan is de dag voorbij voordat ik er erg in heb. Na het ochtendritueel, zoals uit bed halen, darmspoeling, douchen, aankleden en eten geven, is het al weer half 10. Mees had zin in de dag.

Bron foto: selfie


Vandaag stonden er voor Mees weer twee sessie NeuroMovement op het programma bij zijn moeder, Judith. Het is altijd fijn om bij haar langs te gaan. Inmiddels is er een vriendschap ontstaan. “Ga je mee op stap met de bus?” vroeg ik Mees na het eten. Zijn reactie is altijd fantastisch. Hij reageert op een aanstekelijke manier. Zijn lichaam beweegt alle kanten op, hij lacht en maakt vrolijke geluiden. Hij had er veel zin in. In de bus draai ik muziek, zing mee en laat af en toe een boer. Kortom een vrolijke boel als we rijden. De afspraak was om 10.45 uur in Renkum.

Bron foto: eigen foto

Mees was erg chill tijdens de beide NeuroMovement sessies. Het helpt hem om te relaxen en dit is goed aangezien hij last van spasme heeft. Dit zorgt vaak voor aangespannen spieren en overstrekkking. Na een paar NeuroMovement sessies kan hij er weer goed tegen.

Nadat Judith klaar was met Mees, gingen we weer met de bus op stap. We hadden er allebei veel zin in. Ik ging op goed gevoel voor richting rijden. Binnendoor richting huis, maar met het doel om op een mooie plek te wandelen. Vlakbij Ede aan de kant van Bennekom zag ik ineens een bord “Kasteel Hoekelum” met een groot landgoed erbij. Daar gaan we wandelen, bedacht ik me. Eenmaal op het parkeerterrein begon het flink te regenen. Mees vindt regen niet erg, maar het regende zo hard, dat ik besloot nog even te wachten. Mees had de grootste lol in de bus.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

Na een kwartier werd het minder. Mees in regenponcho en ik met muts op gingen toch maar naar buiten. Het spetterde nog een beetje, maar het werd snel droog.

Bron foto: eigen foto

We volgden de rode paaltjes route. Het pad was breed en best goed toegankelijk voor de rolstoel. Bij mij is het al gauw rolstoelvriendelijk en Mees vindt het leuk als hij een beetje hobbelt. We hebben zo’n 45 minuten gewandeld. Af en toe ging het pad vrij steil naar boven, maar ik ben dat wel gewend. Ik ben fit met een goede conditie, dus geen probleem. Het was best goed weer, zonder regen en met een beetje zon.

Bron foto: eigen foto

Voordat we gingen rijden heb ik Mees eerst eten gegeven via de PEG-sonde. Sinds kort krijgt hij al om 16.30 uur eten, ipv 17.30 uur, zodat hij in bed minder last heeft van reflux. We hadden de hele dag veel lol.


De terugweg naar huis reed ik binnendoor via Ede. Altijd leuk om een dagje met Mees op de stap te gaan. Eenmaal thuis gekomen heb ik zelf gegeten in de algemene woonkamer. Daar zaten nog meer begeleidsters met kinderen. Het is altijd gezellig om daar te zijn. Ik bof met Mees en met deze werkplek. Ook is het erg fijn, dat ik de grote Mercedes bus met lift de hele dag mag gebruiken. Dit geeft mij veel vrijheid om iets met Mees te gaan doen. Hopelijk gaan de musea en dierentuinen gauw weer open.

I ❤️ ontzorgverlening!