Paardjes hop!

Vrijdag was ik de hele dag bij Mees. Van het uit bed halen tot het naar bed brengen. Na het ochtendritueel heb ik het rustig aan gedaan. Mees heeft heerlijk op het waterbed gelegen en samen met met mij naar muziek geluisterd. In de middag stond huifbedrijden op het programma. Zijn vader had dit voor hem geregeld.

Bron foto: eigen foto

Mees doet dit vaker en vindt het heerlijk om op de rug van twee paarden te liggen. Door de loop beweging van de paarden en hun warmte wordt het lichaam van Mees op een natuurlijke manier gemasseerd en in beweging gebracht. De doorbloeding van zijn spieren, ledematen en organen wordt bevorderd en het bevordert ook de stofwisseling en ademhaling. Mees ontspant volledig en geniet van wat er allemaal gebeurt. Huifbedrijden is therapeutisch en is voor veel mensen geschikt. Denk aan mensen met een spieraandoening, epilepsie, stofwisselingsziekte, COPD, MS, reuma, dementie, dwarslaesie en ook kan het een welkome afwisseling zijn in langdurige revalidatietrajecten. Zie bijgaande brochure Huifbedrijden-Barneveld

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

Het terrein van manege De Burght in Barneveld is het startpunt. De huifkar, met tillift van Sherpa, is speciaal voor dit doel gemaakt. Van te voren had ik de tilmat in de rolstoel van Mees gelegd, zodat hij heel makkelijk op de huifkar gehesen kon worden. Een aantal vrijwilligers waren beschikbaar om dit in goede banen te leiden. Binnen no-time lag Mees op de paarden onder een warm dekbed. Hij genoot van de rit en ik mocht mee en genoot van deze nieuwe ervaring. Fantastisch hoe de vrijwilligers dit doen. We hebben een paar rondjes gereden over het terrein van de manege. Ik kan het iedereen aanbevelen. Om de kosten hoef je het niet te laten. Het is heel goed voor degene, die er op ligt én het is een leuk uitje voor de begeleider.

Mees was super ontspannen, toen hij weer in z’n rolstoel zat. Ik heb hem in de bus verschoond en de tilmat verwijderd, zodat hij lekkerder zit. “Zullen we een rondje rijden in de bus?” vroeg ik hem. Hij begon te stralen. Via Barneveld zijn we binnendoor naar omgeving Otterlo gereden.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

We hebben zo’n 5 km gewandeld in het bos- en heidegebied De Planken Wambuis. Een tijdje terug waren we ook hier, dus ik kende het gebied al. De paden zijn goed toegankelijk voor rolstoelen. Een heerlijke dag, die voorbij vloog.