delangeontzorgt viert kleine-vier-jarig jubileum!

Vandaag is het precies 3 jaar, 9 maanden en 15 dagen geleden dat ik mij inschreef bij de kamer van koophandel in Amersfoort.

Sinds mijn twee-en-een-beetje-jarig-jubileum is er weer veel gebeurd. Ik heb er een cliënt bij gekregen, een cliënt is overleden, ik heb afscheid genomen van een cliënt uit regio Deventer en recent ben ik weer bij deze zelfde cliënt begonnen, omdat hij en zijn vrouw mij enorm mistten.

Ik kom ondertussen al dik drie jaar elke donderdag bij een man van mijn leeftijd met de spierziekte Myotone Dystrofie, bij Mees kom ik al ruim twee jaar. Bij Hans (Parkinson achtige klachten) kom ik via Home Instead volgens mij ook ruim drie jaar. Bij Paul (Vasculaire Dementie en Diabetes) uit Haarlem kwam ik één jaar en 9 maanden tot aan zijn recente overlijden. En nu dus sinds een paar maanden weer bij die man (80+) met Parkinson in de regio Deventer.

Blog gaat verder na de foto’s.

Bron foto: foto genomen door Hans
Bron foto: eigen foto van Hans, mr Funny Face
Bron foto: foto genomen door vrouw van cliënt in regio Deventer
Bron foto: eigen foto in regio Deventer
Bron foto: foto genomen door cliënt in zijn auto
Bron foto: selfie met Mees in z’n bus
Bron foto: selfie met Mees
Bron foto: selfie met Mees
Bron foto: eigen foto (ongecensureerd) met Paul
Bron foto: eigen foto met Paul
Bron foto: eigen foto met Paul
Bron foto: eigen foto met Mees

Mijn uitgangspunt is om mensen te helpen ‘tot de dood ons scheidt’. Dit klinkt misschien een beetje cru, maar dat is het niet. De insteek is liefdevol. Mensen met een aandoening hebben veiligheid, comfort en hartezorg nodig. Dit is wat ik hen bied voor de lange termijn. Ik blijf trouw aan m’n cliënten. Zodra het klikt, blijf ik.

Mijn werkzaamheden variëren van persoonlijke verzorging, hulp bij ADL, hulp in en om het huis tot aan uitstapjes. Verder ontzorg ik de partners van mijn cliënten. Vaak hebben de partners buiten hun werk en de zorg voor hun partner zoveel andere dingen te doen en lopen ze regelmatig op hun tandvlees.  Ik help hen waar ik kan. In mijn blogs schrijf ik regelmatig wat mijn werk als ontzorgverlener inhoudt en wat ik doe. Mijn focus ligt op de mens achter de aandoening. Hier vallen plezier maken en liefdevolle aandacht beslist onder.

Mijn voorkeur ligt op langdurige ontzorgverlening, omdat ik het belangrijk vind mensen langdurig te ondersteunen. Ik werk meestal een halve tot een hele dag per week voor dezelfde cliënten. Op dit moment heb ik dus vier cliënten en kan ik prima rondkomen. Sterker nog; ik ben  zelfs een aantal uren minder gaan werken. Hierdoor heb ik meer vrije tijd, maar ben ik ook flexibeler om bijv. tijdens vakanties of zo diensten over te nemen. 

Mijn netwerk op LinkedIn is uitgegroeid tot 2200 mensen en ik heb honderden blogs geschreven. Hopelijk kan ik nog jaren doorgaan met dit fijne werk. Op naar mijn eerste lustrum!

Bron foto: selfie met Mees
Bron foto: eigen foto gemaakt door Kim