“Life ain’t nothing but a bubble“

Gisterenmiddag was de Belle Dame in De Glind (woonplaats van Mees). De Belle Dame is de zeepbellen mevrouw, die prachtige zeepbellencreaties kan maken. 

Bron foto: eigen foto van Mees en de Belle Dame, Myra Steens

Tijdens haar optreden ontstaan er leuke spontane verbindingen, plezier en goede gesprekken. Er was heel veel animo vanuit logeerhuis Q-Dreams en er waren veel ‘locals’ met hun kids. 

Het was prachtig weer en de bakken met zeepsop stonden klaar. Vrijwel iedereen vond het fantastisch, behalve Mees. Mees was not in the mood for bubbles.

Bron foto: foto genomen door Ynna
Bron foto: foto genomen door Ynna

Het was best wel druk en dat beviel Mees niet. Mees raakt soms overprikkeld bij grote groepen met veel beweging en geluid. En sinds zijn laatste ziekenhuisopname moet hij nog best wennen aan bepaalde activiteiten. Enfin we zijn toch een uurtje geweest en af en toe ging ik met hem op een afstandje zitten. Actief meedoen met de creatie van soap bubbles zat er voor hem niet echt in. Uiteraard wil ik hem niet ‘dwingen’ om leuk te doen en respecteer ik zijn duidelijke body language, die duidelijk aangeeft hoe de vlag er bij hangt.

Na een goed uur vroeg ik Mees of hij zin had in een wandeling. Er kwam een piepklein glimlachje op z’n gezicht. Voor mij hét teken om te verkassen. De Glind ligt in een prachtige omgeving. Pas toen ik met hem in De Glindse natuur was  en we naar vogels luisterden waarbij ik tussendoor veel boeren liet, grappige verhaaltjes vertelde en voorlas uit De Kameleon én we ook nog naar muziek luisterden, toen pas kwam er weer die vette vertrouwde grijns op z’n gezicht. Love it!

Bron foto: eigen foto

Het is goed merkbaar, dat Mees weer opknapt. Hij is vaker vrolijk, is bijna anderhalve kilo aangekomen en hij slaapt hij beter. We hebben samen een heerlijke middag gehad.