Mees Meets Mondriaan

Vandaag waren Mees en ik in de prachtige vestingstad Amersfoort om één van zijn bekendste (allang overleden) inwoners beter te leren kennen t.w. Pieter Cornelis Mondriaan (1872 – 1944). We waren in het Mondriaanhuis aan de Korte Gracht.

Bron foto: van internet geplukt

Mees was de hele dag al in opperbeste stemming en dat ging zo door tijdens de rondgang langs de werken en geschiedenis van Mondriaan. Net als zoveel schilders begint Mondriaan met het schilderen van landschappen maar in de loop van zijn leven ontwikkelde Mondriaan zich tot pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Een fascinerende carrière als kunstschilder en kunsttheoreticus. Het Mondriaanhuis in Amersfoort is een aanrader.

Bron foto: van internet geplukt
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto

We hebben in een soort atelier nog onze eigen creatieve kunsten vertoond door het, op geheel eigen wijze, inkleuren van een Mondriaan kleurplaat

Bron foto: eigen foto

Na ons bezoek hebben we nog een flinke wandeling gemaakt door de prachtige straten, langs mooie oude en nieuwe gebouwen en kerken van Amersfoort. Een fascinerende stad met een levendig centrum waar je kroketten uit de kerkmuur kunt trekken. We kwamen ook nog langs het Flehite museum waar een ijsbeer nodig moest plassen.

Bron foto: eigen foto
Bron foto: eigen foto bij het Flehite museum in Amersfoort

We hebben weer een heerlijke dag samen doorgebracht en veel geleerd over Mondriaan.

Video Kubisme deel 1

Video Kubisme deel 2

I ❤️ ontzorgverlening!