Wat heeft Wheeler dealers met ouderenzorg te maken?

Gisterenmiddag ben ik weer bij mijn cliënt (via Saar aan Huis) op bezoek geweest. Hij voelde zich dit keer niet top en had geen energie om naar buiten te gaan. Het was ook best koud vooral na een paar warme dagen.Foto van internet geplukt

Leuk om over de avonturen van Edd en Mike te praten!

Na binnenkomst heb ik eerst een potje echte Engelse thee gezet, want dat drinkt hij zo graag. Nadat de thee exact 7 minuten getrokken had, heb ik deze ingeschonken. We hebben zo’n anderhalf uur gezellig gekletst en thee gedronken. Het blijkt dat we veel raakvlakken hebben wat ons meer dan genoeg gespreksstof oplevert. We kijken bijvoorbeeld allebei heel graag naar het programma Wheeler Dealers, haha, echt heel leuk om samen over de avonturen van Edd China en Mike Brewer te praten. De liefde voor oldtimers kwam al in ons eerste gesprek naar voren. Ik wil hem dan ook heel graag een keer naar een autoshow of oldtimer museum meenemen, maar dat kan uiteraard pas als hij zich weer beter voelt. Met een rollator kan hij nog best aardig lopen, dus dat komt wel goed.

Ik leer meer en meer om mijzelf in mijn cliënten te verplaatsen. Dit is nodig, want mijn enthousiasme kan nog wel eens overweldigend zijn. Ook lukt het me steeds beter om oprecht naar mensen te luisteren. Mijn vorige leven als managing consultant was hectisch en snel, dus er was nauwelijks tijd om oprecht te luisteren. Ik zeg bewust ‘nauwelijks’ want ik probeerde het wel en vaak lukte het ook, maar ik moest hier echt bij stil staan.

Agio bolknak, zo’n sigaar met een mooi bandje er omheen

Na een paar bezoeken aan deze man merk ik, dat ik er elke keer weer naar uit kijk om hem te zien. Zelf heb ik al jaren geen opa of oma meer en het lijkt alsof hij dat gat onbewust opvult. Misschien dat ik daarom zo graag met ouderen om ga. Ze hebben zo veel levenservaring, zo veel verhalen en ik vind het heerlijk om naar hen te luisteren. Als mijn opa en oma vroeger op de brommer (een rode PUCH) langskwamen en mijn moeder was nog niet thuis, dan zette ik thee en bood mijn opa een Agio bolknak aan. Dat is zo’n sigaar met een mooi papieren bandje er om heen. Ik vind de geur van sigaren nog steeds erg lekker, want het brengt me terug naar deze tijd. Mijn vader rookte vroeger trouwens ook sigaren, maar niet van deze bolknak sigaren.

Hopelijk voelt mijn cliënt zich de volgende keer weer iets beter. Ik heb in ieder geval voorgesteld om een keer naar de theetuin in Eemnes te gaan. Dit lijkt hem erg leuk, omdat hij hier vroeger wel eens kwam met zijn, inmiddels overleden vrouw. Na ruim anderhalf uur stelde ik voor om naar huis te gaan, want ik zag dat hij heel moe was. Dit keer heb ik mezelf uitgelaten en hij zwaaide me vanuit de erker na.

Ik ging met een blij gevoel naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *