Op een dag weet je het! Je wordt Ontzorgverlener!

Bron foto: http://www.writeopinions.com/t-gooibron

Vanmiddag ben ik bij mijn nieuwe cliënten op bezoek geweest. Dit lieve echtpaar maakt voor het eerst gebruik van de diensten van Saar aan Huis en ik had het voorrecht om de spits af te bijten. Best wel een beetje spannend!

 

Tartaartje met aardappelen en groente

Direct na de kennismaking voelde het direct van beide kanten goed. Ik heb eerst een paar klusjes gedaan, zoals vaatwasser uitruimen en weer inruimen. Was uit de droger en opvouwen en opbergen. Nieuwe was draaien. Verder heb ik de tafel gedekt en het eten van een traiteur opgewarmd en opgediend. Donderdag ga ik waarschijnlijk voor hen koken, aangezien ze toch wel weer eens zin hebben in een tartaartje met een gekookte aardappel en verse groente.

Het klikte direct na binnenkomst van beide kanten

Nadat ik mijn klusjes gedaan had, ben ik even bij hen in de tuin gaan zitten. Ongelofelijk hoe veel raakvlakken we hebben. Een kwartier was niet genoeg, maar ja het was etenstijd voor hen, dus ik ben gauw daarmee aan de slag gegaan. Het is heel bijzonder dat het al zo snel klikt.

Het voelde heel erg goed en ik kijk uit naar donderdag. Het zijn twee lieve mensen, die helaas voor hen, volledig afhankelijk zijn geworden van zorg. In de ochtend en avond komt er iemand van de thuiszorg om hen te helpen. In de tijd, die daar tussen zit, hebben ze ook zorg nodig en daar speelt Saar aan Huis een belangrijke rol. Het is een voorrecht om dit te mogen doen.

Het is voor mij wel weer even wennen omdat het bezoek van 16.30 tot 18.30 uur is. Gelukkig had ik vanmiddag thuis al een grote pan spaghetti-saus gemaakt, dus mijn vrouw en ik konden snel eten. Ik realiseer me dat ik de laatste jaren als managing consultant elke ochtend om 6.30 uur in de auto zat en ’s avonds tegen 19.00 uur pas thuis was. Wat een ander leven was dat.

Zachtjesaan beginnen de puzzelstukjes op de juiste plaats te komen. Ik zit op het goede spoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *