Cliënt zet hakken in het zand!

Vanmiddag was ik bij Kees, die leuke puber. Ik was er tegen 13 uur en praatte met zijn vaste begeleidster over wat ze in de ochtend gedaan hadden en of er nog bijzonderheden waren.

Bron foto: eigen foto

Kees was moe. Op zich niet raar, want er is bijna elke dag één op één begeleiding en iedereen schrijft een kort verhaaltje over de belevenissen met Kees. Hij heeft meer entertainment dan de gemiddelde Nederlander en het was bloedheet de laatste tijd, dus ja Kees was moe.

Ik had nog geen plannetje bedacht en spontaan kwam het Huizer strand weer in me op. Ik vroeg aan Kees of hij daar zin in had. Een glimlach verscheen op z’n gezicht. Vervolgens zette ik opzwepende muziek op en Kees begon vrolijker te worden. Ik heb eerst even gegeten en in die tijd lag Kees in de box op z’n rug te genieten van de muziek.

Na het eten heb ik Kees in de bus gezet en zijn we naar Huizen gereden. Natuurlijk had ik de muziek weer aan.

Bij aankomst in Huizen hebben we eerst een tijdje bij mij in de tuin gezeten. Na een half uur liep ik met Kees in de rolstoel naar het strand. Daar een terrasje ‘gepakt’. Ik bedacht me dat het leuk zou zijn voor Kees om op het strand te liggen. Ik heb zijn  plaid op het zand gelegd en Kees uit de rolstoel getild en hem. op een voor mijn rug verantwoorde manier, op het zand gelegd. Zonnebril op z’n gezicht gedaan en t-shirt omhoog gerold. Hij vond het prachtig. Z’n blote voeten heb ik half onder het zand bedolven net als zijn linkerhand. Zoals eerder geschreven, is het belangrijk dat hij zijn zintuigen gebruikt. Je ziet aan zijn gezichtsuitdrukkingen dat hij de ervaringen verwerkt. Prachtig! Enfin ik heb mijn t-shirt uitgedaan en ben naast hem gaan liggen. Samen een uurtje chillen. Op een gegeven moment heb ik hem weer in de rolstoel gezet en hebben we nog een half uur bij mij in de tuin gezeten.

Bron foto: eigen foto

 

Bron foto: eigen foto


Rond 17.30 uur waren we weer thuis. Ik heb hem eten gegeven en heb nog een tijdje voorgelezen uit de Kameleon. Om 20.00 uur, nadat ik hem op bed gelegd had, ben ik naar huis gegaan.

Top middag gehad!

I ❤️ ontzorgverlening!